Persze nem is én lennék, ha minden stimmelne, ugyanis bevásárláskor nem kaptam málnát, csak vegyes gyümölcsöt, így az elnevezés sem állja meg teljesen a helyét, de azért voltak málna darabok a zacskóban. :))
Hozzávalók(12 szelethez)
Piskótához:
- 5 tojás
- 12,5 dkg cukor
- 2 ek. vaníliás cukor
- 1 mk. citromhéj
- 12,5 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- 1 ek. kakaópor
- 5 dkg darált dió
Töltelékhez:
- 5 dl tej
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 3 ek. cukor
- 30 dkg fagyasztott málna (vagy más gyümölcs)
- 12,5 dkg margarin
- 30 dkg étcsokoládé a bevonáshoz
- csokoládé forgács a díszítéshez
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Ráborítjuk a fehérjehabot, majd a lisztet, sütőport és kakaóport a habra szitáljuk. Rászórjuk a diót és laza mozdulatokkal összeforgatjuk.
Kerek, kapcsos tortaformába öntjük.
180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 35 percre, a végén azért tűpróbával ellenőrizzük a piskóta állagát.
A töltelékhez a pudingot készítsük el a csomagolás szerint, az 5 dl tejjel, és 3 ek. cukorral, majd hagyjuk kihűlni. A margarint keverjük habosra és kanalanként keverjük a pudinghoz. A fagyasztott málnát olvasszuk ki, majd keverjük ezt is a pudingos alaphoz.
A tésztát vágjuk ketté, és az alsó lapot kenjük meg a krémmel, tegyük rá a tetejét.
A csokit mikróban vagy vízgőz fölött olvasszuk meg, majd vonjuk be vele a torta tetejét és oldalát is.
Végül pedig tetszés szerint díszíthetjük a tortát. Én fehér csokit reszeltem a még folyós bevonó tetejére, így az apró fehér szilánkok belekötnek majd a mázba. :)
És természetesen utána letöröljük a mellé/kifolyt csokoládét. :)
Kicsit megkésve, de itt az ígért kép. :) A torta nagyon finom volt, talán a csokiréteg volt egy picit vastag a tetején, legközelebb csökkentem a mennyiségét.
UI.: Majd elfelejtettem...jövő héten kezdetét veszi a Karácsonyi Játék!!! :)
Jó étvágyat kívánok!
Málna, és csoki! Isteni párosítás... szerintem. Nagyon guszta! :)))
VálaszTörlés