2011. december 4., vasárnap

Shrek kivis turmixa

Ez a recept nem éppen egy téli estére való, ennek ellenére vagy éppen ezért jól esik egy kis darabot visszacsempészni a nyárból. Ez a villámgyors, ámde nagyon finom itóka tökéletesen megfelel erre a célra. :)


A novemberi Nők Lapja Konyhát forgatva bukkantam rá, először persze a jól csengő neve fogott meg. A cikk maga azt taglalta, hogy a gyerekek kedvenc mesehőseiről elnevezett egészséges ételeket szívesebben fogyasztják az apróságok. Biztosan van igazság a dologban, persze ez nem zárja ki, hogy a felnőttek is vidámabban vegyék maguk elé a fogásokat. :))
 
Hozzávalók(3-4 pohárra elegendő)

  • 6 db érett kivi
  • 2 db érett banán
  • 1 dl víz
  • 1 dl almalé

A gyümölcsöket megpucoljuk, feldaraboljuk és egy magas falú pohárba/tálba tesszük majd felöntjük a levekkel.
Botmixerrel vagy egy turmixgépben pürésítjük az egészet. Poharakba töltjük, és egy kis gyümölcs darabbal díszítve kínáljuk.
Nekünk pont 4 pohárnyi adag lett belőle. Az első pohárral csak így önmagában ittuk, tökéletesek az arányok, nem túl édes és nem túl savanyú. A második kört viszont felturbóztuk...pontosabban felnőtt turmixot varázsoltunk belőle, egy pici vodka hozzáadásával. :) Szóval bátran készítsünk nagyobb adagot, így a gyerekek mellett mi is élvezhetjük a finom koktélt, akár alkoholmentesen is. :)

Egészségünkre! :))

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! Nekem is megtetszettek az Nők Lapja Konyhás - mesehősös ételek, én is nézegette, de az elkészítéséig még nem jutottam. :)

    VálaszTörlés
  2. Csak bíztatni tudlak a kipróbálásukban.

    VálaszTörlés