Hozzávalók
Tésztához:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- csipet só
- 1 tk. vanília kivonat
- 2 tojás
- 17,5 dkg liszt
- 1 ek. kakaópor
- 1 tk. sütőpor
- 1 dl tej
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek. olaj vagy vaj a sütéshez
Töltelékhez:
- 1 cs. főzős csokoládés pudingpor
- 8 dkg cukor
- 2 dl tej
- 2 x 2 dl tejszín
- 4 db lapzselatin
- 1 cs. habfixáló
- 10 dkg meggy
15 percre betesszük a maradék (2 dl) habtejszínt a fagyasztóba. (nem baj ha kicsit kikristályosodik) majd kemény habbá verjük a habfixálóval.
A kihűlt csokis pudingba keverjük és a hűtőbe tesszük, amíg elkészülnek a gofrik.
A tésztához habosra keverjük a vajat a cukorral, sóval, vaníliakivonattal. A tojásokat egyesével adjuk hozzá és keverjük bele alaposan. Hozzáadjuk a liszt, sütőpor és kakaópor egyvelegét, majd a tejjel lazítjuk. Ha szép sima a tésztánk, jöhet a csoki. Eredetileg süthető étcsokoládé lencse kellene bele, de mivel ilyet nem kaptam, maradt a sima étcsoki apró darabokra törve, de a csokidara is tökéletes.
Előkészítjük a gofrisütőt, én nem olajat használtam, hanem minden egyes gofri előtt egy csöpp vajjal kentem ki a sütőt, hogy ne ragadjon le.
A tésztából pontosan 5 db gofrit tudunk kisütni.
Ha ez megvan, akkor már csak össze kell állítani a tortát. Egy gofrit tálra teszünk, és megkenjük a krém negyedével, és teszünk rá pár szem meggyet.
Majd így folytatjuk, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére nem kell krémet tenni, díszíthetjük meggyel, porcukorral vagy mindkettővel. :)
Jó étvágyat!
Fincsi lehet:)
VálaszTörlésJó, hogy megint itt vagy, és hozod a recepteket!:) Tetszik ez a torta:)
VálaszTörlés:)
VálaszTörlés