2013. április 27., szombat

Medvehagymás tekercs

Az egész ország medvehagyma lázban ég már egy ideje, engem kivéve...aztán egyik nap teljesen véletlenül sétálás közben ráakadtunk egy egész tengernyire ezekből a kis zöldikékből. A lehetőséget pedig nem lehetett kihagyni, és bevallom még sosem kóstoltam korábban, így mindenképpen kellett belőle hazavinni.
A leveshez nem volt kedvem nekilátni, ezért kis finom falatokat készítettem belőle.

Hozzávalók


  • 1 cs leveles tészta (275 g)
  • 1 camping sajt (10 dkg)
  • 20 dkg natúr vajkrém
  • 1 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • medvehagyma ízlés szerint
  • só, bors


A sajtot, vajkrémet, tojást összekeverjük, beleszórjuk a reszelt sajt felét, majd sózzuk borsozzuk.
A medvehagymát megmossuk, szárazra töröljük.
Apróra vágjuk és belekeverjük a masszába.
A tésztát kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel és feltekerjük.
Majd felszeleteljük. Nekem egy kicsit vastagabb szeleteket kellett vágnom, nehogy megszökjön a finom töltelék. :) Aki jobban szereti kevesebb masszával, használjon csak 10 dkg vajkrémet.
Tepsire tesszük a kis csigákat és megszórjuk a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe toljuk és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Az isteni illatok ellenére érdemes megvárnunk, amíg legalább langyosra hűl. :)

Jó étvágyat!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése