Azóta utánaolvastam a két műsorvezetőnek, és bizony rengeteg szakácskönyvet adtak ki, és hála az internetnek, sikerült beszerezni belőlük néhányat. :) Ez a recept Mary Berry 100 cakes and bakes c. könyvéből van.
Diétázóknak nem ajánlom, mert egy hónapra elegendő cukrot kell felhasználni. Aki rajong a csoki valamilyen formájáért, nem fog csalódni, bátran állíthatom erről a sütiről: tömör gyönyör. :)
Hozzávalók (30*23 cm-es tepsihez)
Tésztához
- 4 tk cukrozatlan kakaópor
- 4 ek forró víz
- 4 tojás
- 22,5 dkg vaj
- 22,5 dkg cukor
- 27,5 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- fél tk szódabikarbóna
- csipet só
Mázhoz
- 4 ek baracklekvár
- 15 dkg csokoládé (nálam felesben ét és tejcsoki)
- 6 ek víz
- 35 dkg porcukor
- 1 ek napraforgó olaj
Első lépésként simára keverjük a forró vizet a kakaóporral és félretesszük.
A vajat habosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet (sütőporral, sóval, szódabikarbónával) végül belekeverjük a kakaós masszát.
Papírral bélelt tepsibe öntjük és 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük.
35-40 perc alatt készre sütjük, de a biztonság kedvéért tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd melegítsük fel a lekvárt és kenjük be vele a tésztát. (nekem egy picit magasabb lett középen a tészta, ezért lefaragtam belőle) Szintén hagyjuk teljesen lehűlni.
A csokit olvasszuk meg, keverjük bele a vizet, várjuk meg, amíg langyosra hűl, majd adjuk hozzá a porcukrot és olajat. Alaposan dolgozzuk össze, Egy kicsit nekem sűrű lett, ezért kevés vízzel javítottam az állagán, hogy könnyebben kenhető legyen.
Kenjük be vele a sütit, de igyekezzünk gyorsan dolgozni, mert elég hamar kezd megkötni.
Azért tetszett ez a bevonat, mert nem lesz kőkemény (bármikor könnyen szeletelhető), de nem is marad ragacsos.
Ha szeretnénk, díszíthetjük színes dekorcukorral, fehér csoki forgácsokkal, gyöngyökkel.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése