A palacsintát nagyon szeretjük, igaz, eddig még csak édesen készítettem, de most találtam egy sós változatot, amit mindenképpen szerettem volna kipróbálni...és a végeredmény, isteni. :)
Hozzávalók(7-10 darabhoz)
- 3,5 dkg vaj
- 2 tojás
- 8 dkg fetasajt
- 12,5 dkg túró
- 2 dl tej
- 20 dkg liszt
- 1/4 tk sütőpor
- 15 dkg kukorica
- só, bors
- szerecsendió
A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban kikeverjük a tojásokkal. Belemorzsoljuk a fetát, hozzáadjuk a túrót és a tejet, majd összekeverjük. Beleszórjuk a lisztet, sütőport és fűszerezzük csipet sóval, borssal és szerecsendióval, majd óvatosan beleforgatjuk a kukoricaszemeket.
A palacsintasütőt előmelegítjük, majd középre teszünk két evőkanálnyit a masszából és oldalanként 3-3 perc alatt készre sütjük. Ha nagyobbakat szeretnénk merjünk nyugodtan több kanállal. A recept ugyan nem írja, de én egy kevés vajjal megkentem a sütőt, hogy még csak véletlenül se tapadjon le a palacsinta.
Tulajdonképpen készen is vagyunk, csak a falatozás maradt hátra, egy kis tejföllel és fetakockákkal kínáljuk. :)
Annak ellenére, hogy nem látszik túl laktatónak, kettőnél többet konkrétan nem tudtunk megenni. :)) És már most azon gondolkozom, mivel lehetne még feldobni...az újhagymáig jutottam, a zöldje még jól is mutatna a sárga alapban. Valakinek más ötlete? :)
Jó étvágyat hozzá!
Ez nagyon tetszik, vittem:)
VálaszTörlés