Ha nincs semmi dolgom a konyhában, akkor is veszek egy potya kerülőt arrafelé, csak hogy sutyiban elcsenhessek egyet. :) Ki is mondta, hogy felnőttem? :)
Gondolom mindenkinek megvan erre a bevált receptje, és biztosan egyik jobb, mint a másik, de egyszer ajánlom ezt is kipróbálásra.
Hozzávalók(6 főre)
- 60 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 2 ek. zsír
- 2 tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1,5 cs. sütőpor
- lekvár a kenéshez
Minden hozzávalót egy nagy tálba készítünk és alaposan összegyúrjuk. Az arányai miatt egy kicsit nehezen áll össze, de ne adjuk fel, érdemes megdolgozni érte. :)
Pihentetni sem kell, egyből vehetjük elő a deszkát, és kezdődhet a nyújtás. Tetszőleges formákkal kiszaggatjuk.
200°c-on aranybarnára sütjük. Vigyázzunk vele, mert hirtelen kezd el pirulni, én az egyik tepsit picit túlsütöttem...
Ha kihűltek, akkor lekvárral megkenjük és összeragasztjuk őket. Én a klasszikus sárgabarack mellett döntöttem.
Kevés porcukorral meghintve tálaljuk.
Mindenkinek jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése