Karácsonyra készítettem el, ennek megfelelően a minta a tetején az ünnepek hangulatát igyekszik visszaadni. (amit egyébként a férjem készített, innen is köszi :) )
Az elkészítése ugyan nem bonyolult, de egy csöppet pepecselős, szóval ha rászánjuk magunkat, úgy készüljünk, hogy fél óra alatt nem jutunk a végére. A recept innen származik.
Hozzávalók(kb. 12 szelethez)
Kakaós tésztához:
- 3 tojás
- 11 dkg cukor
- 2 cs. csokis pudingpor
Vaníliás tésztához:
- 3 tojás
- 11 dkg cukor
- 2 cs. vaníliás pudingpor
Vaníliás töltelékhez:
- 7,5 dl tej
- 2 cs. vaníliás pudnigpor
- 5 ek. cukor
Csokis töltelékhez:
- 7,5 dl tej
- 2 cs. csokis pudingpor
- 5 ek. cukor
A csokis tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a sárgáját és a pudingporokat is, majd simára keverjük. Tepsibe öntjük, majd 10-15 perc alatt készre sütjük.
Ugyanezt megismételjük a vaníliás tésztával is.
Előkeressük a legnagyobb tortaformánkat. A vaníliás piskótát felkockázzuk, majd kirakosgatjuk a forma alját. (nekem a fele piskótát sikerült belegyömöszölni az aljába).
Elkészítjük a csokis pudingot a zacskón található előírás szerint, de ugye kevesebb tejjel. Ennek a felét ráhalmozzuk a formában lévő tésztakockákra. Erre következik egy újabb sor vaníliás tészta (kockázva),
majd a csokis puding második fele.
Most jöhet a csokis tészta, szintén daraboljuk, és a felét rátesszük a csokipudingra.
Közben elkészítjük a vaníliás pudingot is, majd ennek a felét ráöntjük a csokis tésztadarabokra. Nekem ezen a ponton megtelt a tortaformám, így az utolsó adag csokis tészta és vaníliás puding egy külön tálban landolt, összekeverve, amit még langyosan pusziltunk be a férjemmel...na az is megérne egy misét. :)
A kész művet betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen, majd tálalás előtt megszórjuk kakaóporral, tetszés szerinti mintában.
Jó étvágyat hozzá!
Nagyon szép lett! :)
VálaszTörlésFinom lehetett:)
VálaszTörlés