A receptet Strawberry-től vettem kölcsön.
Hozzávalók (6 főre)
Tésztához:
- 10 dkg babapiskóta ledarálva
- 5 dkg hideg vaj
- 5 dkg marcipánmassza, lereszelve
- 2 ek. hideg tej
Krémhez:
- 75 dkg tejföl
- ízlés szerint porcukor
- 2 cs. zselatin fix
- 15 dkg málna
A babapiskótát ledaráljuk, a marcipánt pedig lereszeljük. Én most csak olyat kaptam, ami csokival volt bevonva, de egy cseppet sem rontott a tésztán, sőt. :)
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és pihentetés nélkül a tortaforma aljára nyomkodjuk. (előtte béleljük papírral)
170°C-os sütőbe dugjuk és 15 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tejfölt alaposan kikeverjük a zselatin fixszel. Én Dr. Oetker félét használok, nekem ez vált be a legjobban. Majd sűrű kóstolgatás közepette adagoljunk hozzá annyi porcukrot vagy édesítőt, amennyi jólesik. Érdemes inkább savanykásabbra hagyni.
Végül a megmosott, szárazra törölt málnát nagyon óvatosan beleforgatjuk.
Ha kihűlt a tésztalap, szépen elsimítjuk rajta a krémet és tálalásig hűtőben dermesztjük. Én hagytam egy éjszakát pihenni a hűtőben, így másnap szépen tudtam szeletelni.
Nagyon finom, hűsítő nyalánkság, melegben ideális. Nekem különösen ízlett a tésztában megbújó marcipán.
Jó étvágyat!
Fincsi lehet:)
VálaszTörlés