2012. szeptember 27., csütörtök

Túrófánk

Imádom a túrót minden formájában. Az igazi túrófánkot is, ami persze kicsit macerás, és nem is túl kalóriaszegény az olajban sütés miatt. Flóra receptjét már régóta őrizgettem, hogy egyszer majd elkészítem ezt a tepsiben sült túrófánkot.


Nekem személy szerint nagyon bejött, kicsit édes, nem száraz, és nincs büdös a lakásban. :) A végén megkenhetjük nutellával, lekvárral is, de önmagában is fincsi.

Hozzávalók (4 főre)
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • csipet só
  • fél cs. sütőpor


A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral majd jól összegyúrjuk az többi hozzávalóval.
Kis gombócokat formázunk belőlük, majd sütőpapírral bélelt tepsire, szépen egymás mellé rakosgatjuk.
A sütőt közben 180°-ra előmelegítjük, majd kb. 20 perc alatt készre sütjük a fánkokat.
Már csak hagyni kell kihűlni, és tálalhatjuk is ízlésünk szerint.
Nekem a nutellás a kedvencem. :D

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése