2013. január 20., vasárnap

Brownie Nigella módra

Brownie... a szó már önmagában is simogatja az ember lelkét, hát még kóstoláskor az ízlelőbimbóit. :) Többször készítettem már, de szerintem ez a Nigella féle verzió az egyik legjobb. Ez a brownie most egy jeles alkalomra készült....Flóra blogjának a 2. születésnapjára. :) Boldog blogszülinapot kívánok!
Ez alkalomból pedig játékot is hirdetett, melyben browniet kell sütni, hiszen mindannyian tudjuk, ez Flóra kedvenc sütije.
Kedves Flóra, bár csak virtuálisan, de fogadd tőlem sok szeretettel! :)



Hozzávalók

  • 19 dkg étcsoki
  • 19 dkg vaj
  • 3 nagy tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 ek vanília aroma
  • 11,5 dkg liszt
  • 1 kk só
  • kívánság szerint mandula vagy dió

Először a csokit és a vajat megolvasztjuk, és szép simára keverjük.
Egy tálban a tojást habosra keverjük a cukorral és a vanília kivonattal, majd hozzáadjuk a csokis-vajat keveréket és összevegyítjük. Imádom, amikor a csoki hatására szépen színt vált a massza. :)
Végül pedig beleforgatjuk a lisztet, sót és ha szeretnénk, akkor most mehet bele a mandula vagy dióbél. Én 2 marék aprított mandulát szórtam hozzá.
Egy kisebb tepsibe öntjük, és 180°C-ra előmelegítjük a sütőt.
Most nem hagyományos tepsiben sütöttem meg a browniet, hanem egy kifejezetten erre a célra készült sütőalkalmatosságban, ún. brownie pan-ben.
Nagyon mókásan néz ki, viszont baromi praktikus. Beleöntjük a tésztát, majd belehelyezzük a rácsot, és így sütjük meg. Amikor kihűlt, egyszerűen kihúzzuk a rácsot, és már ott figyelnek a szép szeletkék. :)
Kb. 25 perc alatt készre sül.

A sütő pedig így néz ki. Ezúton is köszönöm drága barátnőimnek, akiktől ezt kaptam ajándékba. :)


Jó étvágyat!

3 megjegyzés: