Hozzávalók (6-8 főre)
Tésztához:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 5 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 csapott tk sütőpor
- csipet só
Krémhez:
- 4 dl habtejszín
- 1 ek porcukor
- 10 dkg csoki
Tetejére:
- tortabevonó
Egyéb:
- meggy
- ízlés szerint rum vagy aroma
A krémet előző este készítsük el! Ehhez nem kell mást tenni, mint egy kis lábosban felforralni a tejszínt, majd hozzáadjuk a cukrot és beledobjuk a darabokra tört csokoládét. Levesszük a tűzről, és simára keverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd éjszakára hűtőbe tesszük, hogy másnap csodás habot verjünk belőle. :)
A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját pedig az összes többi hozzávalóval kikeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a habot.
Tepsibe öntjük, és 160°c-on aranybarnára sütjük.
Amint készen van, enyhén lisztezett deszkára vagy egy másik tepsi hátoldalára borítjuk, és azonnal feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
Közben nekiláthatunk a krémnek, ami mindössze annyiból áll, hogy a hűtőből kivett krémet legalább 10 percig verjük robotgéppel.
A tésztát kitekerjük és megkenjük a krémmel. Az egyik szélére pedig szorosan egymás mögé rakosgatjuk a meggyszemeket. Ha szeretnénk ezeket előtte egy kevés rumban, vagy aromában megáztathatjuk.
Végül óvatosan tekerjük fel a tésztalapot.
Tegyük hűtőbe, és már csak a bevonat maradt hátra. Én tortabevonót használok, de bárhogyan díszíthetjük, félretett krémmel, tejszínhabbal vagy hagyhatjuk "pucéran" is.
Már csak szeletelni kell...és persze bepuszilni. :)
Szóval kedves Éva, jelentem: felcsavartam a lúdlábat! :)
Jó étvágyat mindenkinek!
Nagyon szépen elkészítetted. Különben családomnak is ez a kedvence különbözően készítettem már el én is . Nagyon finom lehet!
VálaszTörlésjuj, ez is nagyon jó ötlet! :) ki fogom próbálni.
VálaszTörlésCsak ajánlani tudom. :)
VálaszTörlésFantasztikusan finomat tekertél, mentettem is! :)
VálaszTörlésGyere játszani az én fordulómra is, ha van kedved! ;-)
Köszönöm, mindenképpen megyek! :)
VálaszTörlés