Ismét szerencsém volt, és olyan blogot sorsoltak ki nekem, amit még nem ismertem korábban: Őrülten jó ételek
Már a cím is kecsegtet, hiszen ki ne szeretné az őrülten jó ételeket?! :) Sok tanakodás után úgy döntöttem, hogy maradok az édességek ismert terepén, és ezt a keksztekercset választottam, ami nekem egy kicsit karácsonyi hangulatú is, ezért a decemberhez is passzol.
Hozzávalók
Tésztához:
- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg olvasztott margarin
- 5 dkg porcukor
- 4,5 dl víz
- 2 ek. kakaó
- csipet só
- fahéj ízlés szerint
Töltelékhez:
- 15 dkg darált keksz
- 15 dkg áfonya lekvár
- 15 dkg olvasztott margarin
- 10 dkg aszalt áfonya
- 0,5 dl vörösbor
- 0,5 dl rum
A tészta hozzávalóit egy nagy tálba készítjük és alaposan összegyúrjuk.
Az áfonyát beáztatjuk a rum és bor keverékébe. (Itt egy kicsit csaltam, mert csak rumot használtam az áztatáshoz)
A többi hozzávalót jól összekeverjük, majd a kissé megpuhult áfonyákat kinyomkodjuk és beledobjuk a töltelékbe, de a megmaradt levet is hozzáöntjük.
Folpackot terítünk a pultra vagy deszkára ezen kinyújtjuk a tésztát. Minél inkább sikerül téglalapot formázni, annál könnyebb dolgunk lesz a feltekerésnél. :)
A tölteléket egyenletesen elkenjük a lapon, és a folpack segítségével szorosan feltekerjük.
Betesszük a hűtőbe, és néhány óráig hagyjuk állni. Már csak szeletelni kell! :)
Én a fenti mennyiségnek a felét készítettem el, így egy közepes rúd lett belőle.
Rá kellett jöjjek, hogy nagyon szeretem a keksztekercset!
Jó étvágyat kívánok!
Ez nagyon guszta lett! <3 Hol jársz mostanában? :)
VálaszTörlésValóban kicsit máshol jártam, de a héten igyekszem bepótolni! :)
VálaszTörlésszép lett! Rég nem láttalak itt. Szeretnélek játékra invitálni, ha van kedved hozzá. Nézz be hozzám!
VálaszTörlés