2013. december 5., csütörtök

Áfonyás keksztekercs - a Blogkóstoló 13. fordulójára

Az aktuális Blogkóstoló fordulót Janka, a Csak, mert szeretem bloggere vezényli.
Ismét szerencsém volt, és olyan blogot sorsoltak ki nekem, amit még nem ismertem korábban: Őrülten jó ételek
Már a cím is kecsegtet, hiszen ki ne szeretné az őrülten jó ételeket?! :) Sok tanakodás után úgy döntöttem, hogy maradok az édességek ismert terepén, és ezt a keksztekercset választottam, ami nekem egy kicsit karácsonyi hangulatú is, ezért a decemberhez is passzol.


Hozzávalók

Tésztához:

  • 50 dkg darált keksz
  • 15 dkg olvasztott margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 4,5 dl víz
  • 2 ek. kakaó
  • csipet só
  • fahéj ízlés szerint


Töltelékhez:

  • 15 dkg darált keksz
  • 15 dkg áfonya lekvár
  • 15 dkg olvasztott margarin
  • 10 dkg aszalt áfonya
  • 0,5 dl vörösbor
  • 0,5 dl rum


A tészta hozzávalóit egy nagy tálba készítjük és alaposan összegyúrjuk.
Az áfonyát beáztatjuk a rum és bor keverékébe. (Itt egy kicsit csaltam, mert csak rumot használtam az áztatáshoz)
A többi hozzávalót jól összekeverjük, majd a kissé megpuhult áfonyákat kinyomkodjuk és beledobjuk a töltelékbe, de a megmaradt levet is hozzáöntjük.
Folpackot terítünk a pultra vagy deszkára ezen kinyújtjuk a tésztát. Minél inkább sikerül téglalapot formázni, annál könnyebb dolgunk lesz a feltekerésnél. :)
A tölteléket egyenletesen elkenjük a lapon, és a folpack segítségével szorosan feltekerjük.
Meg is hempergethetjük kókuszreszelékben is ha szeretnénk.
Betesszük a hűtőbe, és néhány óráig hagyjuk állni. Már csak szeletelni kell! :)
Én a fenti mennyiségnek a felét készítettem el, így egy közepes rúd lett belőle.
Rá kellett jöjjek, hogy nagyon szeretem a keksztekercset!

Jó étvágyat kívánok!




3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon guszta lett! <3 Hol jársz mostanában? :)

    VálaszTörlés
  2. Valóban kicsit máshol jártam, de a héten igyekszem bepótolni! :)

    VálaszTörlés
  3. szép lett! Rég nem láttalak itt. Szeretnélek játékra invitálni, ha van kedved hozzá. Nézz be hozzám!

    VálaszTörlés