A játék feltétele volt, hogy válasszunk egyet a blogon szereplő receptek közül és készítsük el. Nem tartott sokáig eldöntenem, hogy ezt a pompás kis muffint fogom elkészíteni. Közeleg a karácsony, az első adventi hétvége már a nyakunkon, az első hópihék is megérkeztek, így különösen jól esett, ahogyan a forralt bor kellemes illata szállingózott a lakásban.
Hozzávalók (12 darabhoz)
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- 20 dkg liszt
- 5 dkg reszelt étcsokoládé
- 1 tk sütőpor
- 1 dl forralt bor
- 1 csipet só
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval és reszelt csokival. (én az egyszerűség kedvéért bolti csokireszeléket szórtam bele)
A lisztes egyveleget belekeverjük a cukros masszába, közben folyamatosan adagoljuk a forralt bort a tésztához, így könnyebben tudunk dolgozni.
Végül pedig óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
170°C-ra előmelegítjük a sütőt, és előkészítjük a formákat. A közelgő karácsonyra való tekintettel (és mert már muszáj többször egy kis karácsonyi zenét hallgatnom napközben) a kapszlik passzoljanak az alkalomhoz. :)
Töltsük meg a formákat 3/4-ig a tésztával.
Toljuk a meleg sütőbe és süssük kb. 20 percig.
Mennyei illat lepi el a lakást...ha készen vegyük ki a formákból és hagyjuk kihűlni.
Kínálhatjuk önmagában, porcukorral meghintve, ahogy csak szeretnénk, de a maradék forralt borral (ha csak nem ittuk meg várakozás közben) együtt vackoljuk be magunkat egy kényelmes fotelba, és hangolódjunk az ünnepekre!
Jó étvágyat kívánok!
Petra !
VálaszTörlésNagyon jó választás és helyesek a kapszlik is :)
Én is örülök, hogy ezt választottam...és a család is! :)
VálaszTörlés