Csak egy apró szépséghibája volt a dolognak, hogy ezúttal egyáltalán nem tetszett a recept. Nem is értettem, miért jelöltem be annak idején, persze ez vasárnap este egyáltalán nem boldogított, aztán gyorsan utánanéztem a neten, hogy mit is takar a fettuccini alfredo módra. Ez eredetileg nem más, mint a kifőtt tészta vajba és parmezánba forgatása. Azóta millió változata létezik, a különféle ízléseknek megfelelően. Nos, én ennek alapján elkészítettem a saját kis verziómat. :)
Hozzávalók(2-3 főre)
- 1 púpozott ek. liszt
- 2 ek. margarin
- 5 dl főzőtejszín
- 25 dkg szélesmetélt
- 6 szelet bacon
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg reszelt cheddar sajt
- só, bors
A bacont apró csíkokra vágjuk, és hirtelen megpirítjuk.
A margarint megolvasztjuk egy kis lábosban, majd hozzákeverjük a lisztet, és fokozatosan felöntjük a tejszínnel, majd hozzáadunk 10 dkg reszelt sajtot, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és sűrűre főzzük.
Közben kifőzzük a tésztát, és kivajazunk egy tepsit vagy tálat. A tészta felét leterítjük a tálba, erre öntünk egy kevés szószt, majd rápakoljuk a pirított bacont.
Erre tesszük a maradék tésztát, majd a szószt, végül pedig az 5 dkg reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben, 170°c-on, 20-25 percig sütjük, majd forrón tálaljuk.
Nagyon finom volt, és olyan gyorsan betoltuk, hogy még tűzforró volt a tál, de már nem volt benne semmi. :)
Mindenki variálhatja kedve és ízlése szerint, nekünk nagy kedvencünk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése