2011. október 4., kedd

Fettuccini Flower módra

Az egész úgy kezdődött, hogy alulbecsültem a hétvégére szükséges kenyéradagunkat...így aztán vasárnap estére kellett kiötlenem valami finomságot. Régen bejelölgettem már magamnak néhány receptet a könyveimben az ilyen esetekre. Most a 100 legjobb tészta sülve-főve c. gyűjteményt vettem elő, és kikerestem a fettuccinit.


Csak egy apró szépséghibája volt a dolognak, hogy ezúttal egyáltalán nem tetszett a recept. Nem is értettem, miért jelöltem be annak idején, persze ez vasárnap este egyáltalán nem boldogított, aztán gyorsan utánanéztem a neten, hogy mit is takar a fettuccini alfredo módra. Ez eredetileg nem más, mint a kifőtt tészta vajba és parmezánba forgatása. Azóta millió változata létezik, a különféle ízléseknek megfelelően. Nos, én ennek alapján elkészítettem a saját kis verziómat. :)

Hozzávalók(2-3 főre)

  • 1 púpozott ek. liszt
  • 2 ek. margarin
  • 5 dl főzőtejszín
  • 25 dkg szélesmetélt
  • 6 szelet bacon
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg reszelt cheddar sajt
  • só, bors

A bacont apró csíkokra vágjuk, és hirtelen megpirítjuk.
A margarint megolvasztjuk egy kis lábosban, majd hozzákeverjük a lisztet, és fokozatosan felöntjük a tejszínnel, majd hozzáadunk 10 dkg reszelt sajtot, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és sűrűre főzzük.
Közben kifőzzük a tésztát, és kivajazunk egy tepsit vagy tálat. A tészta felét leterítjük a tálba, erre öntünk egy kevés szószt, majd rápakoljuk a pirított bacont.
Erre tesszük a maradék tésztát, majd a szószt, végül pedig az 5 dkg reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben, 170°c-on, 20-25 percig sütjük, majd forrón tálaljuk.
Nagyon finom volt, és olyan gyorsan betoltuk, hogy még tűzforró volt a tál, de már nem volt benne semmi. :)
Mindenki variálhatja kedve és ízlése szerint, nekünk nagy kedvencünk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése