2011. október 14., péntek

Müzliszelet

Az a helyzet, hogy nem vagyok egy nagy müzliszelet-rajongó, persze néha elmajszolgatok egyet, főleg hosszabb utak során, de ennyiben ki is merül a dolog. A férjem viszont annál inkább favorizálja ezeket az édes, és kissé ragacsos szeleteket.


Ezért is örültem meg, amikor a Nigella expressz c. könyvben találkoztam egy ilyen recepttel. Tulajdonképpen csak előnyei vannak ennek a finomságnak. Egészséges, minimális benne a tartósítószer, energia dús és a legjobb tulajdonsága, hogy mindenki kedvére variálhatja a hozzávalókat. Az elkészítése tulajdonképpen egy vicc, így aztán bármikor nekiállhatunk. Ugyan egy órán keresztül kell sütni, de addig akármi mással foglalatoskodhatunk.


Hozzávalók(16 szelethez)

  • 4 dl sűrített tej
  • 25 dkg zabpehely
  • 7,5 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya
  • 12 dkg vegyes olajos mag (pl.: tökmag, napraforgómag, szezámmag)
  • 12 dkg sótlan földimogyoró

Melegítsük elő a sütőt 130°C-ra és béleljünk ki sütőpapírral egy 23*33 cm-es tepsit. A száraz hozzávalókat mérjük ki egy nagyobb tálba. A sűrített tejet melegítsük fel, majd öntsük a magokhoz és fakanállal keverjük össze jó alaposan, hogy egyenletesen elkeveredjen.
Kanalazzuk át a tepsibe, és a legjobb ha kézzel nyomogatjuk le a tetejét.
1 órán át süssük, majd hagyjuk hűlni 15 percig.
Vágjuk hosszában és keresztben is 4 felé, így kapunk összesen 16 szeletet. Már csak hagyni kell teljesen kihűlni.
Sokáig eláll, így nyugodtan készíthetünk egyszerre nagyobb adaggal, hogy a héten minden napra jusson ebből az energia-szeletből. :)
Én is megkóstoltam, és nagyon ízlett, a férjem pedig különösen odavolt érte. :)

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Ez tök jó ötlet! Befogom vetni a gyerekeimnek. :)))

    VálaszTörlés
  2. Biztosan szeretni fogják, főleg ha a kedvenceikkel pakolod meg a szeleteket. :)

    VálaszTörlés