2011. október 25., kedd

Vajsör

Igen, valóban ez a neve, nem elírás. Akik olvasták a Harry Potter könyveket ismerős lehet, hiszen a roxmortsi kirándulások alkalmával, mindig ilyet ittak Harryék a fogadóban. :) Valamelyik nap teljesen véletlenül bukkantam a receptre a No Salty-n.

A feltöltője pedig nem más, mint Flóra, innen is köszönet neki. :) Kicsit kutakodtam, és többféle variációban is kering a recept, persze nem próbáltam másként, viszont valószínűleg nem is fogom, mert nagyon ízlett, és hát a jó dolgokon minek változtatni.
Az elkészítése gyerekjáték, néhány perc alatt megvan, és főleg az ilyen hideg, sötét napokon tud igazán jól esni, egy bögre forró vajsör. Azt hiszem gyakori vendég lesz nálunk az ősz-tél folyamán.

Hozzávalók(1 főre)

  • 2,5 dl tej
  • 1 dkg vaj
  • 1 ek. cukor
  • fahéj, ízlés szerint

Egy kis lábosban megolvasztjuk a vajat a cukorral, és hagyjuk karamellizálódni.
Felöntjük a tejjel, és az egészet felforraljuk, majd szórjunk bele egy kevés fahéjat. Vegyük le a tűzről, és öntsük bögrébe. Csak vigyázzunk, nagyon forró, hagyjuk egy picit hűlni. :)
Mi még pluszban tejhabosítóval alaposan felhabosítottuk, és megszórtuk fahéjjal a tetejét...olyan jól esett lekanalazni a lágy fahéjas habot a forró ital tetejéről, hogy utána újra habosítottunk. :)
Bátran ajánlom mindenkinek kipróbálásra!

Jó étvágyat..illetve mindenkinek egészségére! :)

1 megjegyzés: