Persze a receptet elkértem, de el kellett telnie fél évnek, hogy nekiálljak. Mondhatom nagyon bosszant, hogy nem készítettem el korábban. :) Ráadásul semmi bonyolult nincsen benne, gyorsan lehet vele haladni, és megér minden egyes konyhában töltött másodpercet. A recept a No Salty-n is megtalálható.
Tésztához:
- 50 dkg túró
- 50 dkg margarin
- 50 dkg liszt
- csipet só
Töltelékhez:
- kemény szilvalekvár
Forgatáshoz:
- 10-15 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
A tésztát előző nap este kell elkészíteni. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a túrót és sót és jól összegyúrjuk. Én folpackba csomagoltam, így tettem egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. (én 5 cm-es szaggatót használtam)
Tepsire tesszük és a közepükre egy késhegynyi lekvárt teszünk. Fontos, hogy kemény legyen a lekvár, mert különben kifolyik sütés közben.
Félbehajtjuk a kis pogácsákat és egy picit megnyomkodjuk.
180°C-on aranybarnára sütjük.
Közben egy tálcán vagy tányérban összekeverjük a kétféle cukrot és a kisült csacsifüléket azonnal beleforgatjuk. Ettől kapnak egy kellemesen édeskés ízt. Ezt a lépést nem szabad kihagyni, hiszen a tésztájában semmilyen édesítő nincs, így a végeredmény is ízetlen lesz.
Természetesen langyosan is leteszteltük, úgy is mennyei, de a gyomrunk egészségének érdekében várjunk vele, amíg teljesen kihűl. :)
Tökéletes vendégváró falat, de persze saját magunk és családunk örömére is bármikor bevethetjük. :)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése