Ennyi kis bevezető után pedig íme a recept, amit a No Salty-n olvastam.
Hozzávalók(4 főre)
- 10 dkg cukor
- 3 tojás sárgája
- 12 dkg Rama
- 15 dkg liszt
- reszelt citromhéj
- fél cs. sütőpor
A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beledolgozzuk a margarint, lisztet, sütőport és a citromhéjat.
Kiskanál segítségével kisebb halmokat rakunk egy tepsibe. Nekem picit keményebb lett a tészta, így kanál helyett kézzel formáztam kis golyócskákat, amiket picit ellapítottam a tepsin.
180°C-on aranybarnára sütjük. Nem kell neki sok idő, 5-10 perc alatt készen van. Tapasztalatom szerint az elfogyasztása sem tart sokkal tovább. :)
Tökéletes egy délutáni kávé vagy tea mellé.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése