2012. október 14., vasárnap

Csirkemell őzgerincben

Ez egy nagyon mutatós, de egyszerű recept. Mikor unjuk már a rántott és sült csirkét vagy ha vendégeket várunk, tökéletes megoldás lehet.
Minimális munka mellett isteni végeredményt kapunk. :) Sokszor fogom még elkészíteni.


Hozzávalók (4 főre)

  • 80 dkg csirkemell
  • 40 dkg szeletelt bacon
  • 20 dkg sajt (bármilyen lehet)
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4-5 ek. tejföl
  • 3 ek. liszt
  • 2 kk. só
  • kevés bors

A tejfölt, tojást, lisztet, sót, borsot és az apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot alaposan összekeverjük.
A csirkemellet felkockázzuk, picit megsózzuk majud a masszába keverjük.
A formát kivajazzk és megszórjuk zsemlemorzsával (vagy az egyszerűség kedvéért kibéleljük sütőpapírral).
A bacon szalonnákat belefektetjük a formába úgy hogy mindkét oldalon kilógjon.
Beletöltjük a húsos masszát, majd a bacon szélet ráhajtogatjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk és kb. 30 percig sütjük.
Majd kivesszük a formából, megfordítjuk és még pár percig sütjük, hogy a bacon megpiruljon.
Már szedhetjük is tányérokra és a kedvenc köretünkkel fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése