Hozzávalók
Tésztához:
- 6 tojás
- 6 ek. forró víz
- 18 dkg cukor (én 15 dkg-t tettem bele)
- 15 dkg liszt
- 1,5 tk. sütőpor
- 3 ek. kakaópor
Krémhez:
- 9 dl tej
- 2 cs. csokoládés pudingpor
- 14 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
A 6 tojást egy tálba ütjük és hozzáadjuk a 6 ek. forró vizet, majd összekeverjük. Beletesszük a cukrot, kakaóport és nagyon habosra keverjük. A lisztet és sütőport is hozzáadjuk és összeforgatjuk.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a tésztát. 200°C-ra melegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük, majd még forrón lehúzzuk róla a papírt.
Majd 4 egyforma téglalapra vágjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez főzzük fel a tejet a pudingporral, cukorral a szokásos módon. Gyakori kevergetés mellett hűtsük ki. A szobahőmérsékletű vajat mixer segítségével keverjük ki egy kicsit, majd keverjük a már kihűlt pudinghoz.
A lapokat és a krém 2/3-át rétegezzük egymásra, hogy egy nagy téglalap tortát kapjunk. Tegyük be a hűtőbe egy éjszakára!
A tortát hosszában, átlósan elvágjuk, hogy 2 hosszúkás háromszöget kapjunk, majd forgassuk össze a képen látható módon.
A maradék krémmel vonjuk be a kapott formát, és díszítsük ízlés szerint. Én fehér csokoládét reszeltem rá, de használhatunk mandulaforgácsot, tejszínhabot, cukorgyöngyöket vagy csokipasztillákat.
Nálunk nagy sikere volt, ajánlom kipróbálásra! :)
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése