Hozzávalók (4 főre)
Krémhez:
- 2 tojás
- 2 ek liszt
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 20 dkg cukor
- 3 dl tej
- 2 ek cukor
- 10 dkg vaj
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 cs sütőpor
- fél tk só
- 1 ek cukor
- 6 dl tej
- 2 tojás
- 10 dkg olvasztott vaj
Először a krémet készítettem el. Ehhez a tojásokat, lisztet, kakaóport és a 20 dkg cukrot csomómentesre keverem. A 3 dl tejet a 2 ek cukorral felforralom, majd hozzáöntöm a kakaós keveréket és folyamatos kevergetés mellett felfőzöm. Leveszem a tűzről, majd beledobom a vajat, keverem amíg elolvad majd hagyom az egészet kihűlni.
A tésztához habosra keverem a tojásokat a tejjel. Egy külön tálban összevegyítem a száraz hozzávalókat és az olvasztott vajat. Ehhez adom hozzá a felhabosított tojásos-tejes keveréket.
Előkészítek egy palacsintasütőt, lehetőleg olyat amit nem kell agyon olajozni a sütéshez. Merőkanállal tetszés szerint adagolom a tésztát, és mindkét oldalon pár percig készre sütöm.
Ha szükséges akkor egy kevéske vajjal kenem meg a serpenyőt.
Bárhogyan tálalhatjuk, feltekerve és krémmel megtöltve, vagy egymásra halmozva mint egy torta. Én most virág alakú kiszúróval készítettem kis formákat és ezeket kentem meg a csokikrémmel.
Vigyázat, a csokikrém önmagában is veszélyes! Ha nem figyelünk oda, még tálalás előtt elfogy a lábosból. :)
A receptet Wannabe Chef blogján találtam.
Jó étvágyat!
Nagyon guszta így virág alakban, tetszik. ÉS a csoki krémmel el is tudom képzelni milyen finom volt. :)
VálaszTörlésGyorsan elfogyott... :)
VálaszTörlésHát, én sem tudnék ellen állnia a palacsinta-virágaidnak....Ide vele! ;-)))
VálaszTörlésFénypostával küldöm! :)
VálaszTörlés