2013. február 17., vasárnap

Csokikrémes palacsinta

Már régóta nem készítettem palacsintát, pedig nagyon szeretem. Egyik szombaton aztán nem tudtam tovább várni, és nekiláttam. Most egy amerikai jellegű tésztával próbálkoztam, és hozzá a világ legeslegjobb töltelékét dobtam össze...sűrű csokoládé krémet. Ki ne tudna ellenállni?! :)




Hozzávalók (4 főre)

Krémhez:

  • 2 tojás
  • 2 ek liszt
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 20 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 10 dkg vaj

Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 2 cs sütőpor
  • fél tk só
  • 1 ek cukor
  • 6 dl tej
  • 2 tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj

Először a krémet készítettem el. Ehhez a tojásokat, lisztet, kakaóport és a 20 dkg cukrot csomómentesre keverem. A 3 dl tejet a 2 ek cukorral felforralom, majd hozzáöntöm a kakaós keveréket és folyamatos kevergetés mellett felfőzöm. Leveszem a tűzről, majd beledobom a vajat, keverem amíg elolvad majd hagyom az egészet kihűlni.
 
A tésztához habosra keverem a tojásokat a tejjel. Egy külön tálban összevegyítem a száraz hozzávalókat és az olvasztott vajat. Ehhez adom hozzá a felhabosított tojásos-tejes keveréket.
Előkészítek egy palacsintasütőt, lehetőleg olyat amit nem kell agyon olajozni a sütéshez. Merőkanállal tetszés szerint adagolom a tésztát, és mindkét oldalon pár percig készre sütöm.

Ha szükséges akkor egy kevéske vajjal kenem meg a serpenyőt.

Bárhogyan tálalhatjuk, feltekerve és krémmel megtöltve, vagy egymásra halmozva mint egy torta. Én most virág alakú kiszúróval készítettem kis formákat és ezeket kentem meg a csokikrémmel.

Vigyázat, a csokikrém önmagában is veszélyes! Ha nem figyelünk oda, még tálalás előtt elfogy a lábosból. :)
A receptet Wannabe Chef blogján találtam.

Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta így virág alakban, tetszik. ÉS a csoki krémmel el is tudom képzelni milyen finom volt. :)

    VálaszTörlés
  2. Hát, én sem tudnék ellen állnia a palacsinta-virágaidnak....Ide vele! ;-)))

    VálaszTörlés