Ez volt az első recept, amit kipróbáltam a sok közül, de bizton állíthatom, megtaláltam "A muffin" receptjét. Bizony nagybetűvel, mert aki ezt kóstolta, nem hajlandó soha többé más leírás alapján készíteni ezeket a sütiket. Azóta sütöttem már más ízekben is, de a férjemnek mindig az az első kérdése: "ugye AZT a receptet használod?" Azt hiszem ennél többet nem is kell mondani róla!
Hozzávalók (12 darabhoz)
- 36 dkg natúr joghurt
- 1 nagy tojás
- 6,5 dl napraforgóolaj
- 1,5 tk vaníliás cukor
- 34,5 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1 púpozott tk sütőpor
- fél tk szódabikarbóna
- csipet só
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg apró darabokra tört csokoládé (vagy pasztilla)
- 10 dkg nutella (vagy bármilyen mogyorókrém)
Díszítéshez:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 15 dkg M & M's csokoládé
A tésztához a joghurtot, tojást, olajat és vaníliás cukrot összekeverjük kézi habverővel.
A lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát, sót, kakaóport összevegyítjük és több részletben hozzáadjuk a joghurtos masszához. Amikor szép egyneművé válik, beledobjuk a darabokra tört csokit és néhány forgatással belekeverjük.
A muffinkapszlikat félig megtöltjük a tésztával, majd egy-egy jó teáskanálnyi nutellát adagolunk rá. (persze lehet többet is tenni) A maradék tésztát pedig egyenletesen elosztjuk a muffinokon.
190 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és légkeverés nélkül kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Amikor teljesen kihűltek, jöhet a díszítés. Ehhez felolvasztjuk a fehércsokit és megkenjük a muffinok tetejét. (lehet csorgatni is, kinek hogy tetszik) Végül néhány szem M & M's-et nyomunk a még folyékony csokiba.
Megvárjuk, míg teljesen megköt a csokoládé (ha éppen idő szűkében vagyunk, tegyük be a hűtőbe), majd tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nagyon szépek, és receptet olvasva el is hiszem hogy nagyon finom!
VálaszTörlés