Az ihlet innen jött, de egy kicsit variáltam. :)
Hozzávalók (6 főre)
Kekszes alaphoz:
- 35 dkg zabkeksz
- 10 dkg olvasztott vaj
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg natúr joghurt
- 10 dkg tejföl
- 4 dl habtejszín
- 1 citrom reszelt héja
- kb. 1 dl frissen facsart citromlé
- 1 cs. zselatin fix
- 15-20 dkg porcukor (én édesítőszert használtam)
Díszítéshez:
- citromkarikák
- mentalevél
Egy 24 cm-es tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral. A kekszet összetörjük és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd elterítjük a forma alján. (érdemes ezután betenni a hűtőbe, amíg elkészül a krém)
Egy nagy tálba mérjük az összes hozzávalót és a robotgéppel alaposan kikeverjük. (számomra külön öröm, hogy a tejszín felveréséhez nem kell egy külön edényt összemaszatolni)
Az édesítőt nem mértem ki, csak szórtam és kóstoltam. :) Aki igazán savanyúan szereti megemelheti a citromlé mennyiségét.
Az egy csomag zselatin fix-től nem lett olyan kemény a krém, mint számítottam, de így is isteni volt a lágy krém. :) Ha szeretnétek biztosra menni tegyetek bele 2 csomaggal.
A kész krémet ráhalmozzuk a kekszalapra, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt díszítsük citromkarikákkal és mentalevéllel.
Pillanatkép pusztítás után
Jó étvágyat!
Nagyon szép , guszta ! Ezt a kis darabkát nem adnád nekem?:-) Nagyon finom lehet!
VálaszTörlésSajnos már elfogyott, majd legközelebb félreteszek egy szeletet. :)
VálaszTörlés