Annyira megtetszettek ezek a sülés közben pöffeszkedő gombócok, hogy muszáj volt azonnal összedobnom. Azóta pedig már többször is nekiláttam. :)
Egy dologra azonban minden kedves Olvasónak felhívom a figyelmét: függőséget okoz! :)
Hozzávalók (kb. 32 gombóchoz)
- 18 dkg étcsoki
- 13 dkg liszt
- 2 tk sütpor
- 5 dkg kakaópor
- 11 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 tojás
- 60 ml tej
- porcukor a forgatáshoz
A csokit megolvasztjuk és félretesszük hűlni. A lisztet összekeverjük a sütőporral, kakóval, sütőporral.
A szobahőmérsékletű vajat kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, tojásokat és tovább keverjük.
Most jöhet a tej és a langyos olvadt csoki. Óvatosan forgassuk össze, majd apránként adagolva keverjük bele a lisztes egyveleget.
Két részletben csomagoljuk folpackba. (itt még nehézkes a dolog, mert elég lágy a tészta)
Hűtőben 3 órát, fagyasztóban fél órát pihentessük, hagyjuk hogy összeálljon a tészta.
Én a hosszabb megoldást választottam, és a 3 óra végére szépen megkeményedett az alap, így könnyen tudtam vele dolgozni.
Egy tányérba szórjunk bőségesen porcukrot, majd a tésztából nagyobb diónyi adagot csippentsünk le, és formázzunk belőle gombócot, amit alaposan beleforgatunk a porcukorba.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és 180 C°-on 12-14 perc alatt készre sütjük.
Hamar kihűlnek, így nem kell sokáig türtőztetni magunkat.
A család apraja-nagyja imádni fogja.
Jó étvágyat mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése