2013. október 30., szerda

Csokis csoda muffin

Olyan régóta vágytam Horváth Eszter Desszertőrölt c. könyvére, hogy hosszú perceken keresztül csak szorongattam a kezemben, amikor végre megkaptam. :) Nemcsak a jól megszerkesztett tartalom, csodás képek ragadtak magukkal, hanem Eszter rajongása az édes apróságok iránt, és a szenvedély, amivel leírja a recepteket, ötleteket...engem teljesen elbűvölt. :)


Ez volt az első recept, amit kipróbáltam a sok közül, de bizton állíthatom, megtaláltam "A muffin" receptjét. Bizony nagybetűvel, mert aki ezt kóstolta, nem hajlandó soha többé más leírás alapján készíteni ezeket a sütiket. Azóta sütöttem már más ízekben is, de a férjemnek mindig az az első kérdése: "ugye AZT a receptet használod?" Azt hiszem ennél többet nem is kell mondani róla!

Hozzávalók (12 darabhoz)

  • 36 dkg natúr joghurt
  • 1 nagy tojás
  • 6,5 dl napraforgóolaj
  • 1,5 tk vaníliás cukor
  • 34,5 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 púpozott tk sütőpor
  • fél tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg apró darabokra tört csokoládé (vagy pasztilla)
  • 10 dkg nutella (vagy bármilyen mogyorókrém)


Díszítéshez:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 15 dkg M & M's csokoládé


A tésztához a joghurtot, tojást, olajat és vaníliás cukrot összekeverjük kézi habverővel.
A lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát, sót, kakaóport összevegyítjük és több részletben hozzáadjuk a joghurtos masszához. Amikor szép egyneművé válik, beledobjuk a darabokra tört csokit és néhány forgatással belekeverjük.
A muffinkapszlikat félig megtöltjük a tésztával, majd egy-egy jó teáskanálnyi nutellát adagolunk rá. (persze lehet többet is tenni) A maradék tésztát pedig egyenletesen elosztjuk a muffinokon.
190 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és légkeverés nélkül kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Amikor teljesen kihűltek, jöhet a díszítés. Ehhez felolvasztjuk a fehércsokit és megkenjük a muffinok tetejét. (lehet csorgatni is, kinek hogy tetszik) Végül néhány szem M & M's-et nyomunk a még folyékony csokiba.
Megvárjuk, míg teljesen megköt a csokoládé (ha éppen idő szűkében vagyunk, tegyük be a hűtőbe), majd tálaljuk.



Jó étvágyat kívánok!

1 megjegyzés: