Egy apró megjegyzésem azért van: ilyen finom túrókrémet még életemben nem ettem! Javaslom a hangulatjavítóként való alkalmazását!
Hozzávalók (12 darabhoz)
Tésztához:
- 36 dkg natúr joghurt
- 1 nagy tojás
- 65 ml olaj
- 1,5 tk vaníliás cukor
- 34,5 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1 púpozott tk sütőpor
- fél tk szódabikarbóna
- csipet só
Túrókrémhez:
- 16 dkg túró
- 16 dkg teavaj
- 16 dkg tej (igen, ilyen mértékegységben van megadva, tessék kimérni :) )
- 2 dkg vaníliás pudingpor
- 5 dkg cukor
- negyed citrom reszelt héja
- fél vanília rúd kikapart magja
Díszítéshez:
- 20 dkg fehér csokoládé
- szórócukor
Először elkészítjük a tésztát, ehhez egy nagy tálban kézi habverővel összedolgozzuk a joghurtot, tojást, olajat és vaníliás cukrot. Egy másik tálban összevegyítjük a maradék száraz hozzávalókat, majd több részletben hozzáadjuk a joghurtos masszához. Nem szükséges gépi habverőt használni, egy fakanállal néhány mozdulattal össze tudjuk keverni a száraz és nedves alapanyagokat.
Kapszlikkal kibéleljük a formákat és háromnegyedig töltjük tésztával, majd 190°C-ra előmelegített sütőbe toljuk.
Kb. 20-25 perc alatt készülnek el.
Kb. 20-25 perc alatt készülnek el.
Először a pudingport főzzük fel a tejjel, vaníliával és citrommal a csomagolás szerint, hagyjuk kihűlni.
A túrót törjük át szitán, majd kanalanként keverjük a már kihűlt pudinghoz.
A szoba-hőmérsékletű vajat alaposan habosítsuk fel (használjuk a mixer magasabb fokozatait) majd a túrós-pudingos masszát több részletben adjuk hozzá, és keverjük simára.
A krémet habzsákba töltjük és körkörösen a muffinok tetejére halmozzuk.
Tálalhatjuk így is, de ha fagyimuffint szeretnénk belőle varázsolni, akkor tegyük be a hűtőbe néhány órára, hogy a krém alaposan megszilárduljon.
Olvasszuk meg a fehércsokit majd a muffinok krémes részét mártsuk bele. (ha jobban tetszik, rá is lehet csurgatni a csokit) Ha szeretnénk mindenféle cukorral, gyönggyel, darával díszíteni, akkor most kell gyorsnak lenni és meghinteni vele a muffinokat, mert a csokoládé nagyon gyorsan megköt. :)
Már csak egy kicsit kell pihentetni, hogy tálalhassuk, de addig mindenképpen tartsuk hűtőben!
Jó étvágyat kívánok!
A szoba-hőmérsékletű vajat alaposan habosítsuk fel (használjuk a mixer magasabb fokozatait) majd a túrós-pudingos masszát több részletben adjuk hozzá, és keverjük simára.
A krémet habzsákba töltjük és körkörösen a muffinok tetejére halmozzuk.
Olvasszuk meg a fehércsokit majd a muffinok krémes részét mártsuk bele. (ha jobban tetszik, rá is lehet csurgatni a csokit) Ha szeretnénk mindenféle cukorral, gyönggyel, darával díszíteni, akkor most kell gyorsnak lenni és meghinteni vele a muffinokat, mert a csokoládé nagyon gyorsan megköt. :)
Már csak egy kicsit kell pihentetni, hogy tálalhassuk, de addig mindenképpen tartsuk hűtőben!
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése