Karácsonykor, egyik este éppen kapcsolgattuk a TV-t, és igyekeztük túlélni a sütimérgezést, amikor is az egyik csatornán éppen Nigella sürgött-forgott a konyhában. Ott is ragadtunk, és a sült pulyka után következett ez a parmezános keksz recept. Azonnal kaptam papír és toll után, hogy rögtön lejegyezhessem a mennyiségeket. Nagyon finom lett, biztosan sokszor készítem majd.
Hozzávalók
- 15 dkg liszt
- 7,5 dkg parmezán sajt, reszelve
- 10 dkg vaj
- 1 tojás sárgája
- pici só
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, 2 részre osztjuk és hengert formázunk belőle. Folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen egy kicsit.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, és felszeleteljük a rudakat, kb. kisujjnyi vastagra (ízlésünk szerint persze lehet vékonyabb/vastagabb)
Kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Az eredeti receptben nem szerepelt a só, de biztos voltam benne, hogy anélkül ízetlen lesz, ezért egy egészen picit raktam a tésztába, és amikor megsültek a kis korongok, még melegen megsóztam őket.
Aznap is isteni, de másnapra érik be igazán!
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése