2016. január 7., csütörtök

Serpenyős, meggyes szuflépalacsinta

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nálunk gyakran előfordul, hogy nincsen konkrét tervem az adott napi ebédre, így valamilyen SOS megoldás szükségeltetik. Nos, ez is egy ilyen alkalom volt. 
Ez egy gyorsan összedobható finomság, amit egy kellemes leves után kínálhatunk. Persze, ha csak délutáni nasinak szemeltük ki, akkor se fogjuk vissza magunkat. :)
A receptet a LIDL által szponzorált könyvből vettem, szilva helyett azonban meggyel készült.
Olyan serpenyőt készítsünk elő, amit a sütőbe is berakhatunk!

Hozzávalók (3-4 személyre)

  • 4 dkg vaj
  • 30 dkg meggy (vagy más gyümölcs)
  • 2-3 ek. nádcukor
  • fahéj ízlés szerint
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 6 dkg liszt
  • csipet só

A serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd amikor felhabzik, adjuk hozzá a meggyet, cukrot és fahéjat. Pirítsuk néhány percig, hagyjuk megpuhulni a gyümölcsöt és karamellizálódni a cukrot, majd húzzuk le a tűzről.
Egy tálban készítsük el a híg palacsintatésztát. Ehhez verjük fel a tojást, keverjük hozzá a tejet, lisztet és sót. Ne dolgozzuk túl a masszát, mert igen tömör lesz a végeredmény.
A serpenyőbe, a cukros-meggyre öntsük a tésztát.
200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük a serpenyőt, majd kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Nagyon szépen megemelkedik, de hűlés közben sajnos veszít a magasságából, de az ízéből szerencsére semmit. :)
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Nem tudtam eldönteni, hogy melegen, langyosan vagy éppen hidegen ízlett a legjobban, azt hiszem ennyit bőven elég elmondani róla.
4 személyre szerintem szűken elég, inkább 3 főre javasolnám.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése