Ez egy gyorsan összedobható finomság, amit egy kellemes leves után kínálhatunk. Persze, ha csak délutáni nasinak szemeltük ki, akkor se fogjuk vissza magunkat. :)
A receptet a LIDL által szponzorált könyvből vettem, szilva helyett azonban meggyel készült.
Olyan serpenyőt készítsünk elő, amit a sütőbe is berakhatunk!
Hozzávalók (3-4 személyre)
- 4 dkg vaj
- 30 dkg meggy (vagy más gyümölcs)
- 2-3 ek. nádcukor
- fahéj ízlés szerint
- 2 db tojás
- 1,5 dl tej
- 6 dkg liszt
- csipet só
A serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd amikor felhabzik, adjuk hozzá a meggyet, cukrot és fahéjat. Pirítsuk néhány percig, hagyjuk megpuhulni a gyümölcsöt és karamellizálódni a cukrot, majd húzzuk le a tűzről.
Egy tálban készítsük el a híg palacsintatésztát. Ehhez verjük fel a tojást, keverjük hozzá a tejet, lisztet és sót. Ne dolgozzuk túl a masszát, mert igen tömör lesz a végeredmény.
A serpenyőbe, a cukros-meggyre öntsük a tésztát.
200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük a serpenyőt, majd kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Nagyon szépen megemelkedik, de hűlés közben sajnos veszít a magasságából, de az ízéből szerencsére semmit. :)
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Nem tudtam eldönteni, hogy melegen, langyosan vagy éppen hidegen ízlett a legjobban, azt hiszem ennyit bőven elég elmondani róla.
4 személyre szerintem szűken elég, inkább 3 főre javasolnám.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése