Az újságban gyors tízórai gyanánt kínálják ezt a finomságot, de én személy szerint nem tudok elképzelni olyan étkezést vagy időpontot a nap folyamán, amikor ne enném szívesen ezeket a pici falatkákat. :) Minden egyes tulajdonságát imádtam, egytől-egyig...és sütés közben olyan illat lepte el a lakást, mint egy pogiházban. :) Nézzük is a szükséges alapanyagokat.
Hozzávalók(16-18 darabhoz)
- 1 rúd leveles tészta (27,5 dkg)
- 3 dkg vaj
- 12 dkg túró
- 2 tojássárgája, külön-külön
- 1 ek. cukor
- 3 dkg mazsola
- 1 ek. tejföl
A töltelékhez összekeverjük a túrót, az egyik tojássárgájával, cukorral, tejföllel és mazsolával.
A tésztát kitekerjük, majd megolvasztjuk a vajat, és megkenjük a lapot. Erre kanalazzuk a már elkészített tölteléket.
A hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, és kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd egy tepsibe rakosgatjuk őket. 16-18 darab lesz belőle, de ezek elég picik, szóval ha nagyobb a család érdemes emelni a mennyiségeket. :)
A megmaradt egy tojássárgájával megkenjük a tetejüket és oldalukat, majd 200°C-ra melegített sütőbe tesszük, ahol 15-20 perc alatt el is készülnek.
Már tálalhatjuk is, de azért érdemes megvárni míg legalább langyosra hűlnek. :) Nálunk egy darab sem maradt a nap végére, legközelebb rögtön dupla adaggal indítok.
Egy pohár tej vagy kakaó mellé különösen jól eső falatkák.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése