2011. szeptember 11., vasárnap

Túrós-mazsolás csiga

Ez a hét nagyon nyüzsgőre és színesre sikeredett, így a konyhában a legegyszerűbb és leggyorsabb ételeké volt a főszerep. (bár persze máskor is szeretem ezt a két jelzőt használni) :) Ezt a receptet is a legújabb Nők Lapja Konyhában találtam.


Az újságban gyors tízórai gyanánt kínálják ezt a finomságot, de én személy szerint nem tudok elképzelni olyan étkezést vagy időpontot a nap folyamán, amikor ne enném szívesen ezeket a pici falatkákat. :) Minden egyes tulajdonságát imádtam, egytől-egyig...és sütés közben olyan illat lepte el a lakást, mint egy pogiházban. :) Nézzük is a szükséges alapanyagokat.


Hozzávalók(16-18 darabhoz)

  • 1 rúd leveles tészta (27,5 dkg)
  • 3 dkg vaj
  • 12 dkg túró
  • 2 tojássárgája, külön-külön
  • 1 ek. cukor
  • 3 dkg mazsola
  • 1 ek. tejföl

A töltelékhez összekeverjük a túrót, az egyik tojássárgájával, cukorral, tejföllel és mazsolával.
A tésztát kitekerjük, majd megolvasztjuk a vajat, és megkenjük a lapot. Erre kanalazzuk a már elkészített tölteléket.
A hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, és kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd egy tepsibe rakosgatjuk őket. 16-18 darab lesz belőle, de ezek elég picik, szóval ha nagyobb a család érdemes emelni a mennyiségeket. :)
A megmaradt egy tojássárgájával megkenjük a tetejüket és oldalukat, majd 200°C-ra melegített sütőbe tesszük, ahol 15-20 perc alatt el is készülnek.
Már tálalhatjuk is, de azért érdemes megvárni míg legalább langyosra hűlnek. :) Nálunk egy darab sem maradt a nap végére, legközelebb rögtön dupla adaggal indítok.
Egy pohár tej vagy kakaó mellé különösen jól eső falatkák.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése