Tulajdonképpen nem is annyira torta, mármint nem a klasszikus értelemben. Egy vékony ropogós tésztaréteg szolgál alapul a 3 különböző krémes rétegnek...és valahogy annyira passzolnak, hogy azt már megfogalmazni is nehéz. Anyukám nagy kedvence a piña colada torta, illetve már csak volt, szerdától ez a süti a favorit. :)
Első pillantásra azt hittem valami bonyolult dologról van szó, de szerencsére az elkészítése roppant egyszerű, szóval mindenki nyugodtan bevállalhatja, a végén pedig csak annyi a dolgotok, hogy bezsebeljétek az elismerő szavakat. A receptre a No Salty-n bukkantam, a feltöltője pedig Ms. Poppy. Innen is nagy köszönet ezért a finomságért.
Hozzávalók
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg hideg vaj
- 1 ek. porcukor
- 2 kisebb tojás
- 20 dkg natúr krémsajt
- 6 dkg vaj
- 12 dkg porcukor (szerintem 8-10 dkg is elég bele)
- 1 tk. vaníliás cukor
- 1 cs. csokoládés Aranka krémpor
- 3 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 2 ek. porcukor
- kevés vanília aroma
- habfixáló (ha úgy látjuk szükséges)
Nagyjából gyúrjuk össze az alapanyagokat és formázzunk gombócot belőle.
Tegyük folpackba, lapítsuk össze egy kicsit, és tegyük a hűtőbe 20 percre, hogy összeálljon a tészta.
Lisztezett deszkán nyújtsuk kis, pizzasütőben vagy piteformában süssük meg, de akár egy kapcsos tortaforma alját is használhatjuk, ahogyan én is tettem. Majd egy villával szurkáljuk meg a tésztalapot.
180°C-ra előmlegített sütőbe dugjuk, és 20 percig sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 160-ra és kivesszük a lapot. Gyorsan megkenjük a még fel nem használt 1 tojással, ezzel lezárjuk a pórusokat, és a tészta kemény marad, nem áztatja el a krém.
Tegyük vissza a sütőbe 2-3 percre, majd vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémsajtos réteghez a hozzávalókat összevegyítjük és simára keverjük egy habverő vagy robotgép segítségével. Akármilyen krémsajtot használhatunk, én most mascarponét tettem bele. Ha kész, azonnal tegyük hűtőbe.
A pudingos réteghez a csomagoláson található utasítás szerint készítsük el a krémet, majd ezt is tegyük hűtőbe.
Ha teljesen kihűlt a lap, akkor kenjük meg először a krémsajtos alappal.
Erre halmozzuk a csokis krémes réteget.
Tegyük legalább 6-8 órára vagy egy éjszakára a hűtőbe, és a tejszínt csak tálalás előtt tegyük rá.
Ehhez verjük fel a tejszínt, én nem tettem bele a cukrot, mert ez a fajta (Hulala) alapból is édeskés beütésű, és szerencsére nagyon tartós is, így én csak a vanília aromát adtam hozzá, a cukrot, fixálót nem.
Halmozzuk az egész tetejére, vagy akár be is vonhatjuk vele a tortát. A tetejét pedig díszítsük tetszés szerint. Én csokiforgácsokat szórtam rá, amihez a csokit egy napra hűtőbe tettem, majd a zöldségpucolóval kis forgácsokat faragtam belőle.
Nem maradt már hátra mint a torta felszeletelése és persze elfogyasztása. :) A kemény tészta tökéletesen ellensúlyozza a háromféle krém puhaságát, lágyságát, megfelelő harmóniát alkotva. Tökéletes ünnepi desszert lehet, persze egy sima hétköznap is megörvendeztethetjük vele a családot, biztosan nem fognak ránk haragudni! :)
Jó étvágyat hozzá!
Nagyon guszta lett, ide egy szelettel! :)
VálaszTörlésFénypostával küldöm, nyiss egy ablakot :D
VálaszTörlésSok boldogságot anyukádnak!
VálaszTörlésIgazán szép lett a tortád, és nagyon örülök, hogy ennyire bejött nektek is.:)
Köszönjük, és valóban isteni!
VálaszTörlés