Hozzávalók
Tortához:
- 25 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 2 cs vaníliás cukor (a recept bourbon vaníliás cukrot ír, de a sima is tökéletes)
- 4 tojás
- 2 tk sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 db alma
Szóráshoz:
- 3-4 ek cukor
- fahéj (ízlés szerint)
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és mindegyikkel alaposan kikeverjük. Egy tálban vegyítsük össze a lisztet, sütőport, citromhéjat majd forgassuk a tojásos masszába.
Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral majd a kapott tésztát kanalazzuk bele. Az almákat hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre
és az élükkel lefelé nyomkodjuk bele a tésztába.
A szóráshoz keverjük össze a kristálycukrot annyi fahéjjal amennyivel jól esik, majd hintsük meg a torta tetejét.
180°C-ra előmelegített sütőbe dugjuk és légkeverésen kb. 40-45 percig sütjük, de a végén mindenképpen végezzünk tűpróbát.
Megvárjuk amíg kihűl, majd szeleteljük.
Nagyon egyszerűen összedobható, és a hozzávalók szinte mindig megtalálhatók a kamra mélyén. :)
Aki szeretné halmozni az élvezeteket, el tudnám képzelni a langyos tortaszeletet egy-két kanál hideg vaníliafagyival is....nyamm. :D
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése