A madeleine Franciaország észak-keleti részéről származó aprósütemény, eredetéről több történet is kering. Itt olvashattok róla picit bővebben.
Hozzávalók (12 darabhoz)
- 8 dkg vaj
- 2 tojás
- 8 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- fél ek. sütőpor
- 3 ek. narancslé
- 1 narancs reszelt héja
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, olvasztott vajat, végül pedig a reszelt narancshéjat és levet is.
Hűtőben 1 órát pihentetjük. (én csak fél órát adtam neki)
Én egy kicsit kivajaztam a sütőformát, hogy biztosan ne ragadjanak le a kis sütik.
A masszát belekanalazzuk a mélyedésekbe, majd 190°C-ra előmelegített sütőbe toljuk.
Kb. 15 perc alatt el is készülnek.
Én dupla adagot készítettem, majd miután kihűltek egy kicsit dekoráltam is őket. (férjem segítségével)
Olvasztottunk csokoládét, belemártogattuk a sütemények alját, majd cukorgyöngyökkel kis "övet" raktunk rájuk. :)
Tálcára tettük és hagytuk megszilárdulni a csokibevonatot.
Természetesen maradhatnak "pucéran" is, vagy készíthetünk hozzá cukormázat, vagy valamilyen lekváros (gyümölcsös) bevonatot is.
Jó étvágyat!
Nagyon tetszik a recept, ez nálam is el fog készülni!:)
VálaszTörlésRemélem ízleni fog! :)
VálaszTörlésKedves Flower, rég nem írtál bejegyzést. Eddig mindig figyelemmel követtem az új bejegyzéseket. Gondoltam rád és van egy kis meglepim számodra, kérlek nézz be hozzám,remélem nem haragszol meg érte. :)
VálaszTörlésKedves Borso! Nagyon szépen köszönöm, hogy rám is gondoltál!! :)
VálaszTörlésNem vesztem el teljesen, itt vagyok és a hétvégén jövök is új receptekkel!