2013. november 29., péntek

Forraltboros muffin

Juditka konyhájában játékot hirdettek, amin egy helyes kis csomagot is lehet nyerni, tele mindenféle jósággal. Be kell vallanom korábban nem ismertem Judit blogját, de nagy örömmel vetettem bele magam a felfedezésébe. :)
A játék feltétele volt, hogy válasszunk egyet a blogon szereplő receptek közül és készítsük el. Nem tartott sokáig eldöntenem, hogy ezt a pompás kis muffint fogom elkészíteni. Közeleg a karácsony, az első adventi hétvége már a nyakunkon, az első hópihék is megérkeztek, így különösen jól esett, ahogyan a  forralt bor kellemes illata szállingózott a lakásban.

Hozzávalók (12 darabhoz)
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg reszelt étcsokoládé
  • 1 tk sütőpor
  • 1 dl forralt bor
  • 1 csipet só


A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval és reszelt csokival. (én az egyszerűség kedvéért bolti csokireszeléket szórtam bele)
A lisztes egyveleget belekeverjük a cukros masszába, közben folyamatosan adagoljuk a forralt bort a tésztához, így könnyebben tudunk dolgozni.
Végül pedig óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
170°C-ra előmelegítjük a sütőt, és előkészítjük a formákat. A közelgő karácsonyra való tekintettel (és mert már muszáj többször egy kis karácsonyi zenét hallgatnom napközben) a kapszlik passzoljanak az alkalomhoz. :)
Töltsük meg a formákat 3/4-ig a tésztával.
Toljuk a meleg sütőbe és süssük kb. 20 percig.
Mennyei illat lepi el a lakást...ha készen vegyük ki a formákból és hagyjuk kihűlni.
Kínálhatjuk önmagában, porcukorral meghintve, ahogy csak szeretnénk, de a maradék forralt borral (ha csak nem ittuk  meg várakozás közben) együtt vackoljuk be magunkat egy kényelmes fotelba, és hangolódjunk az ünnepekre!


Jó étvágyat kívánok!

2 megjegyzés:

  1. Petra !
    Nagyon jó választás és helyesek a kapszlik is :)

    VálaszTörlés
  2. Én is örülök, hogy ezt választottam...és a család is! :)

    VálaszTörlés