2011. január 26., szerda

Csigasajtos

Ez az egyik kedvenc ropogtatni valónk, házi bulikra, összejövetelekre tökéletes sörkorcsolya. Az a jó benne, hogy akár le is fagyaszthatjuk a félkész tésztát, így akkor vesszük elő, amikor megkívánjuk, vagy ha éppen váratlan vendégek állítanak be és nincs mit tenni asztalra. Csak felszeleteljük és megsütjük, 15 perc múlva már kínálhatjuk is.

Hozzávalók (4 rúd lesz belőle)

tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 teáskanál sütőpor, 1 evőkanál só, 2 dl tejföl, 1 tojás,
krémhez: 20 dkg margarin, 20 dkg reszelt sajt (ízlés szerint lehet füstölt is), 1 teáskanál só

 A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összekeverem és rugalmas tésztát gyúrok belőle. 4, nagyjából egyforma darabra vágom. Egyesével lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtom. Megkenem a sós margarinnal (1/4-ed részével) és megszórom a reszelt sajttal. Feltekerem és folpackba csomagolom, majd beteszem a hűtőbe, vagy a fagyasztóba. A másik 3 tészta darabbal is ugyanígy járok el.
Legalább egy éjszakát kell állnia a hűtőben, de ha későbbre szánjuk, akkor egyből a fagyasztóba tegyük.
A tekercset szeleteljük fel ízlés szerinti vastagságúra (én kb. fél cm-esre szoktam, persze sosem mértem még le) és előmelegített sütőben 180-200°C-on 10-12 perc alatt megsütjük. Azonnal tálalhatjuk.

Ezt a receptet a sógornőmnek köszönhetem, ő is nagyon szeret sütni. (Az eredeti recept egyébként a következő oldalon található meg: http://limarapeksege.blogspot.com/2009/03/csigasajtos.html)
(Képek hamarosan)
 Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése