2011. január 27., csütörtök

Eperleves

Nem tudom, hogy az országban máshol milyen idő volt, de nálunk egyszerűen pocsék. Az az igazi utálatos sötét, hideg, szeles és fagyos. Brrr. Ilyenkor legszívesebben bevackolnám magam a TV elé, egy bögre meleg kakaó társaságában és a kedvenc sorozatomat nézném egész nap. Ha ezt nem is tettem, túlzottan aktív sem voltam... a mai hasznos tevékenységgel töltött időm a nullához közelít. Még blogolni sem volt nagyon kedvem, de a barátnőm meggyőzött. :)


Gyorsan megnéztem mit találok a konyhában, amiből valami finomat tudok pikk-pakk összedobni. Nem is tudom honnan jött az eperleves ötlete, de igen megörültem. Kevés munka, finom ízek, számomra ez a tökéletes kombó. :)

Konkrét arányokat és mennyiségeket nem írok, mert minden ízlés kérdése. Ha valaki sűrűbbre szeretné, akkor kevesebb tejet rak bele, ha hígabban, akkor pedig többet. Ugyanígy a mézzel, vagy cukorral.  Az én levesem hozzávalói:

mirelit eper, méz, kevés tejföl, tej, vaníliás cukor
A epret a mikróba tettem kiolvasztás programra, hogy ne legyenek fagyosak. Majd a többi hozzávalóval együtt egy edénybe tettem.
A botmixerrel alaposan összekevertem az egészet. Közben többször megkóstoltam, és tettem hozzá még egy kis mézet.
Majd egy kis tálba öntöttem. Hűtőbe tesszük, és hidegen kínáljuk.
Sajnos nem volt itthon mentalevél, pedig az jól mutatna rajta díszítésként. Képzeljétek oda. :)
Mindenkinek jó étvágyat!

2011.02.01.
Előző napról maradt egy kis őszibarack befőttem, és az eperleves mintájára elkészítettem. Ugyanazokat a hozzávalókat használtam, kb. ugyanolyan arányban, és a leves mennyisége is szinte ugyanannyi lett, pont egy nagyobb tálkára elegendő. Este filmnézés közben kanalazgattam el.

2 megjegyzés:

  1. Hálás köszönetem a mai bejegyzésért is:)Pusz

    VálaszTörlés
  2. Én köszönöm, hogy az egyik leghűségesebb olvasóm és kommentelőm vagy :)

    VálaszTörlés