Sokakkal együtt azt vallottam, hogy egy receptben legyenek mindig pontos számok...és nekem az egy vagy két bögre nem ilyen. Kinek mekkora a bögréje és hasonló kérdések. (tudom, az ilyen receptek általában 2,5 dl-es bögréhez szólnak) Na mindegy, száz szónak is egy a vége, én nem csíptem ezeket. Aztán történt egyszer, hol volt, hol nem volt, lementünk a Balatonra, és a barátnőm megkínált a sütijéből...első falatra belezúgtam. Finom volt, édes, tömény mégis laza, nem fojtós...imádtam. Rögtön elkértem a receptet, és akkor kiderült, hogy bögrés. Nincs mit tenni, a fincsi süti győzött. :)
Hozzávalók
- 1 bögre gyümölcsös joghurt
- 1 bögre cukor
- 2 bögre liszt
- fél cs. sütőpor
- 1/4 bögre olaj
- 2 kicsi tojás
- csipet só
- gyümölcs a tetejére
Először a tojást habosra keverjük a cukorral és az olajjal.
Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és sót, majd pedig a gyümölcs joghurtot, ami akármilyen ízű lehet, nekem barackos volt itthon.
Tepsibe vagy bármilyen formába öntjük, én egy kapcsos tortaformát használtam. A tetejét pedig kirakjuk valamilyen gyümölccsel. Volt még a fagyóban egy kevés eper, így azt tettem rá.
170°C-ra előmelegített sütőbe dugjuk, és 25-30 perc alatt megsütjük.
Megvárjuk míg kihűl, majd egy tortatálra tesszük, és felvágjuk. :)
Meghintjük egy kevés porcukorral és tálaljuk. Nekünk nagyon nagyon ízlett, szóval innen is puszilom Brigi barátnőmet! :)
Jó étvágyat!
Szeretem az ilyen sütiket. Tetszik a recepted. :)))
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlésÖrülök hogy elnyerte a tetszésetek, szívesen küldenék egy szeletet, de a család pikk-pakk eltüntette. :)
VálaszTörlésNagyon jól hangzik, finom lehet.
VálaszTörlésHa tesiben csinálom akkor dupla mennyiséget kell venni?
VálaszTörlésKedves Bernadett!
VálaszTörlésNem hinném, hogy dupláznod kellene a mennyiséget...persze ez attól is függ mekkora a tepsid. :) Én 24 cm-es tortaformában szoktam sütni, ami nem kicsi, és ennek a szimpla adagnak szerintem pontosan megfelelő.