2011. január 17., hétfő

A kedvenc muffinom

A muffin talán az egyik legegyszerűbben elkészíthető édesség, amit ismerünk. A tészta hozzávalóit csak összekeverjük, és már mehet is a sütőbe. Semmi macera, igazán Nekem való sütemény. :)
A variációit összeszámolni lehetetlen, hiszen csak a képzeletünk szabhat határt e remek kis apróság elkészítésében. Nekem is sok különböző receptem van, de mégis van egy, ami igazán a kedvencünk lett, ez pedig a csokis-meggyes muffin. Az eredeti leíráson némileg változtatva lett tökéletes a mi ízlésünknek.



Hozzávalók kb. 14-16 darabhoz:

25 dkg liszt, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg vaj, 1 üveg meggybefőtt, 1 csomag csokireszelék,
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 2 tojás, 1 dl tej, 1 teáskanál sütőpor

A lisztet a sütőporral, csokireszelékkel és kakaóporral összekeverem. A vajat a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat. Hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd a tejet és simára keverjük. Végül pedig beletesszük a lecsöpögtetett meggyet, és kanállal óvatosan összeforgatjuk. A tésztát a muffinformákba töltjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
Ízlés szerint díszíthetjük is, akár mázakkal, vagy cukorkákkal. Én sütés előtt színes tortadarát szórok a muffinok tetejére.
Tökéletes hideg téli délutánokra, a maradékot pedig másnap reggel egy bögre tej vagy kakaó mellett is elfogyaszthatjuk, feltéve ha marad belőle. :)
Jó étvágyat kívánok!

1 megjegyzés:

  1. Tanúsíthatom a muffin finomságát, volt már hozzá szerencsém, a tea délutánokon;)

    VálaszTörlés