2011. január 31., hétfő

Nem lehet abbahagyni csirke

Igen, ennek az ételnek ez a "hivatalos" neve. Nem túl kreatív az biztos, viszont nem is kell annak lennie. Ami sokkal fontosabb, hogy nagyon finom, sőt mennyei, ééés...igen, kitaláltátok, egyszerű, gyorsan elkészíthető. :)

A hétvégén nálunk járt a barátnőm és a múltkori, jól sikerült tárkonyos levesünk után, újabb közös főzőcskére adtuk a fejünket. Bizton állíthatom, ez sem lett kisebb siker. :) Mindketten husipártiak vagyunk, ezért nem volt kérdés, hogy mi játssza a főszerepet a vacsiban. Rövid keresgélés után meg is lett a nyertes, ezúton is köszönjük a No Salty csapatának.


Hozzávalók (5-6 főre)

2 csontozott csirke vagy pulykamell, 8 evőkanál liszt, 1 evőkanál só, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál majoránna, 1 mokkáskanál bors, 4 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg reszelt sajt, 2 nagy doboz tejföl, margarin a tepsi kikenéséhez
Először is kivajazunk egy tepsit, majd a lisztet összekeverjük a fűszerekkel és 3 gerezd tört fokhagymával. A szeletekre vágott húst megforgatjuk a fűszeres lisztben és lefektetjük a tepsi aljára. A megmaradt lisztet pedig lehetőség szerint egyenletesen rászórjuk a husi szeletekre. A vöröshagymát karikákra vágjuk és rátesszük a lisztes egyveleg tetejére.
A megmaradt 1 gerezd fokhagymát beletörjük a tejfölbe, összekeverjük, majd ráöntjük a hagymákra. Végül pedig a reszelt sajttal megszórjuk az egészet.

Lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben, 200°C-on kb. 30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és még további 15-20 percig sütjük, hogy a sajt megpiruljon egy kicsit.
Mi rizzsel és sült krumplival tálaltuk, és valóban nem tudtuk abbahagyni. :) A barátnőmnek, Jucusnak köszönöm az együttműködést, és jó étvágyat kívánunk mindenkinek! (Remélem még főzünk együtt)

3 megjegyzés:

  1. Enyém a megtiszteltetés, hogy együtt főztünk:)Jó móka volt a hétvége, fincsi ételek, jó társaság:)

    VálaszTörlés
  2. Hűűű... Megvan a hétvégi menü.;)

    VálaszTörlés
  3. Majd írd meg hogyan sikerült :)

    VálaszTörlés