2011. január 18., kedd

Nigella "pudingja"

Mostanában egyre több főzős műsort láthatunk a különböző csatornákon, szinte minden hónapban fedezek fel új arcokat a konyhapult mögött. De valamiért én akkor is csak a Nigellát szeretem. :)
Talán mert olyan átlagosnak tűnik, a szó nemesebb értelmében, én elhiszem, hogy ugyanolyan hétköznapi anyuka, mint akárki más. Szeretem benne a rajongást, ahogyan beszél az ételekről, a gyermeki türelmetlenséget, ahogy alig várja, hogy elkészüljenek a fogások, és a falánkságot, ahogyan mindenbe bele-belekóstol.

Ma délután valami csokis édességre vágytam, amit gyorsan összedobok, és már ehetem is. Ekkor jutott eszembe ez a recept, ami már jó ideje megvan, de még nem próbáltam soha. Itt az ideje, gondoltam, hát nekiláttam.
A név magyarázatot igényel, mert ez a puding, nem az általunk ismert magyar puding, amit a zacskós porból készítünk, hanem valami teljesen más dolog, de finom, az biztos.



Hozzávalók (4 adag lesz belőle)

  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg jó minőségű csokoládé ( én többfélét használtam, étcsokit és fehéret vegyesen)
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 15 dkg cukor (szerintem 10-12 dkg is elég bele)
 Mikróban a csokit és a vajat összeolvasztjuk, majd szép simára kikeverjük. Egy külön tálban a tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és a csokis-vajas masszát, és összekeverjük.
4 tűzálló tálkát alaposan kivajazunk, háromnegyedig megtöltjük a masszával.
 160°C-on 15-18 percig sütjük. A cél az, hogy a teteje megrepedezzen, de belül még lágy maradjon.
 Szerintem valahogy így kell kinéznie. :)
Nagyon finom lett, ízlett mindenkinek. Tökéletesen passzol a keményebb felső réteg és a puha, enyhén folyós belső réteg. Gyakran fogom elkészíteni.
Barátnőmnek, Jucusnak ajánlom ezt a receptet, aki nem szereti a hagyományos pudingot, de remélem ezt annál inkább fogja kedvelni. Próbáld ki :)
Jó étvágyat hozzá!

12 megjegyzés:

  1. Jujj, de jó, kipróbálom majd, köszi, hogy megemlítettél a blogodban;)

    VálaszTörlés
  2. Most lett kész a sütemény:)Hasonló a Browniehoz az íze, nekem bejön nagyon finom:DIndulok is egy kis vanília fagyiért:D

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon jól néz ki, biztos olyan finom is! Valamikor sort kerítek rá :)

    VálaszTörlés
  4. Igen, mi nagyon szeretjük, gyakran rendelik tőlem :D

    VálaszTörlés
  5. Ezt is megcsináltam ma, és valami isteni! Köszi a receptet! :)

    VálaszTörlés
  6. Ennél jobbat nem is írhattok, hogy kipróbáltátok és ízlik...tulajdonképpen minden egyes ilyen sorért már megérte létrehoznom a blogot. :) Köszi, hogy olvastok! :D

    VálaszTörlés
  7. Én is megcsináltam korábban, sőt még fehércsokival is! Tényleg isteni! :-)

    VálaszTörlés
  8. Ez a Nigella tud valamit... :)

    VálaszTörlés
  9. Szia!
    En Franciaorszagban elek es itt is nagyon nepszeru ez a suti, csak itt annyiban kulonbozik, hogy a kozepebe tesznek egy kocka csokit, ami sutes kozben elolvad, igy meg folyosabb a belseje. Tehetsz bele fehercsokit is, a multkor emelle meg egy nagy szem fagyasztott malnat is tettem, nagyon jo lett. Csinaltam olyat is, hogy karamella cukrot osszeolvasztottam egy kis tejszinnel, etcsokival, lefagyasztottam es azt tettem a kozepebe... Lehet varialni a vegtelensegig.

    VálaszTörlés
  10. Ez olyasmi mint egy csokifelfújt, jól néz ki. Kipróbálom. Nigella nekem is nagy kedvencem, egy időben sorra próbáltam ki a receptjeit. A sütis könyve a legjobb.:) Angliában például a "pudding" szót leggyakrabban a desszertekre használják összefoglaló névként. Sokszor kérdezik mi lesz "pudding-ra", mit eszünk édességként. Van pár sós "puddingjuk" is, mint pl. a Yorkshire pudding, ami picit hasonló a fánkhoz és a vasárnapi ebéd egyik fő eleme. A black pudding, pedig olyasmi mint a mi véres hurkánk, de pl a tejberízst is rice puddingnak hívják. :)

    VálaszTörlés
  11. Valóban egy felfújthoz hasonlít, de nevezzék a világon bárhogyan, ez isteni! :)

    VálaszTörlés