2011. január 21., péntek

Tárkonyos csirkeragu leves

Ma csajos napot tartottunk a barátnőmmel. Egy kis csevegés, pletykák...olyan lányos dolgok. De közben főztünk is, nem is akármit, tárkonyos csirkeragu levest. Mindkettőnknek ez volt az első alkalom, így tapasztalat hiányában csak a megérzéseinkre hagyatkozhattunk, utólag szerintem jól tettük. :)




Nem volt konkrét recept, amit követtünk volna, szabadon összeválogattuk a hozzávalókat, és nekiláttunk.
Csirkemell, hagyma, fokhagyma, zöldborsó, sárga- és fehérrépa, kevés zeller, húsleves kocka, és főzőtejszín (a márkákat direkt nem mutatjuk). Persze mindenki máshogyan készíti, sokan tesznek bele gombát is, ez ízlés kérdése.
Először kevés olajon megpirítottuk a hagymát, majd hozzáadtuk a felkockázott csirkemellet. Amikor kifehéredett a hús, elkezdtük vízzel felönteni, sóval, borssal ízesítettük. Kis kevergetés után, hozzáadtuk a zöldségeket és a tárkonyt is.
Mikor megpuhultak a zöldségek, hozzáadtuk a főzőtejszínt, és pár percig főztük, majd levettük a tűzről. Kicsit pihentettük fedő alatt, majd tálaltunk, és jóízűen megettük.
A levesből túl sok minden nem látszik a tejszín miatt, de higgyétek el, nagyon finom lett.
Ezután zöldborsós pennét is készítettünk, amiről már egy korábbi bejegyzést írtam, de egy kicsit felturbóztuk. Ezért egy kis hozzáfűzést teszek a korábbi írásomhoz, és képeket is töltök fel, így már teljes lesz a cikk.
Miután jóllaktunk, megállapítottuk, hogy gyakrabban kellene összejönnünk főzni. Remélem így lesz. :) Puszi Jucusnak!
Jó étvágyat kívánunk!

1 megjegyzés: