2011. július 3., vasárnap

Fanta süti

Azt hiszem ezt az édességet senkinek sem kell bemutatni, gyerekkoromból is emlékszem rá. Sajnos, legutóbb még gimibe jártam, amikor elkészítettem, annak meg már, 1, 2, 3...7-8 éve. :) Azt, hogy miért esett ki ennyire nem tudom, mindenesetre fülig ért a szám, amikor pakolás közben a kezembe akadt, az akkor kézzel írt és színes szövegkiemelővel kihúzott, rojtos szélű lapocska.
Örömmel konstatáltam, hogy még mindig tökéletesen emlékszem a recept minden egyes pontjára. :) Nem is vártam vele sokáig, már másnap nekiláttam.




Hozzávalók

tésztához
  • 7 tojás
  • 7 ek. cukor
  • 1dl étolaj
  • 5 ek. liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek. kakaópor
krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 8 ek. porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
tetejére:
  • 7 dl narancslé
  • 2 cs. vaníliás puding
  • 8 ek. porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

Először a tésztát készítjük el. A tojásokat különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig alaposan kikeverjük a cukorral és az olajjal.
A habot óvatosan beleforgatjuk a cukros masszába, majd hozzászitáljuk a lisztet, sütőport és kakaóport, végül pedig elkeverjük benne, majd egy tepsibe öntjük az egészet.
Előmelegített sütőben, 160-170°C-on kb. 30-35 percig sütjük.
Megvárjuk amíg teljesen kihűl, közben elkészíthetjük a krémet. Ehhez tegyünk minden hozzávalót egy tálba, és alaposan keverjük ki. A saját dolgunkat könnyítjük meg, ha a margarint egy kicsit megolvasztjuk előtte. :) A kihűlt tésztán egyenletesen elkenjük a túrós krémet.
A felső réteghez egy lábosban készítsük el a pudingot, tej helyett a narancslé felhasználásával, cukor nélkül. Ha kész, néha-néha megkeverve hűtsük ki, amikor már langyos hozzáadjuk a porcukrot és vaníliás cukrot. Majd egyenletesen eloszlatjuk a túrós réteg tetején.
Betesszük a hűtőbe, és pár óra múlva már vághatjuk is belőle a szeletkéket. Jó volt egy kicsit nosztalgiázni falatozás közben, és persze megfogadtam, hogy nem várok újabb 8 évet a következő adag elkészítésével. :)

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése