Örömmel konstatáltam, hogy még mindig tökéletesen emlékszem a recept minden egyes pontjára. :) Nem is vártam vele sokáig, már másnap nekiláttam.
Hozzávalók
tésztához
- 7 tojás
- 7 ek. cukor
- 1dl étolaj
- 5 ek. liszt
- 1 cs. sütőpor
- 2 ek. kakaópor
- 50 dkg túró
- 8 ek. porcukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 7 dl narancslé
- 2 cs. vaníliás puding
- 8 ek. porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
Először a tésztát készítjük el. A tojásokat különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig alaposan kikeverjük a cukorral és az olajjal.
A habot óvatosan beleforgatjuk a cukros masszába, majd hozzászitáljuk a lisztet, sütőport és kakaóport, végül pedig elkeverjük benne, majd egy tepsibe öntjük az egészet.
Előmelegített sütőben, 160-170°C-on kb. 30-35 percig sütjük.
Megvárjuk amíg teljesen kihűl, közben elkészíthetjük a krémet. Ehhez tegyünk minden hozzávalót egy tálba, és alaposan keverjük ki. A saját dolgunkat könnyítjük meg, ha a margarint egy kicsit megolvasztjuk előtte. :) A kihűlt tésztán egyenletesen elkenjük a túrós krémet.
A felső réteghez egy lábosban készítsük el a pudingot, tej helyett a narancslé felhasználásával, cukor nélkül. Ha kész, néha-néha megkeverve hűtsük ki, amikor már langyos hozzáadjuk a porcukrot és vaníliás cukrot. Majd egyenletesen eloszlatjuk a túrós réteg tetején.
Betesszük a hűtőbe, és pár óra múlva már vághatjuk is belőle a szeletkéket. Jó volt egy kicsit nosztalgiázni falatozás közben, és persze megfogadtam, hogy nem várok újabb 8 évet a következő adag elkészítésével. :)
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése