Ilyen variációban még nem készítettem el, így nagyon vártam a végeredményt, mivel gyorsan elkészül, váratlan helyzetekben is bevethetjük, ha tartunk otthon egy kis meggyet, de akármilyen gyümölcsből ízletes lesz. :) A receptet A legkedveltebb sütemények c. könyvből vettem.
Hozzávalók
- 20 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 5 tojás
- 25 dkg liszt
- 10 dkg keményítő
- 1 tk. sütőpor
- 35 dkg meggy (1 üveg befőttnek megfelelő mennyiség)
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is, és elkeverjük.
Belekeverjük a lisztet, keményítőt és a sütőport, nagyon kellemes állagú tésztát kapunk. A sütőt közben előmelegítjük 170°C-ra, a meggyet pedig lecsöpögtetjük.
Egy tepsit előkészítünk, kivajazzuk, vagy papírozzuk, és a tésztát beleöntjük és egyenletesen elsimítjuk. A meggyeket pedig tetszés szerinti mintában szétszórjuk a tésztán, és egy kicsit is bele is nyomkodjuk.
A már meleg sütőbe tesszük és 25-30 perc alatt készre sütjük.
Megvárjuk amíg kihűl, majd felvágjuk, és kevés porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat és kellemes hétvégét mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése