2011. július 17., vasárnap

Spenótos-sajtos pulykamell

Kezdem egyre inkább megkedvelni a különféle zöldségeket. A spenótot kimondottan nem szerettem, igaz, hogy csak "főzelék" formában. Spenótos burgonya köretként vagy éppen spenótos penne azonban jöhet. Valamelyik nap anyukám felvetette, hogy lehet, hogy csak a spenót-fokhagyma duó nem jön be, és valószínűleg igaza is van. Így aztán bátran álltam neki ennek a spenótos rakottasnak. :)
A recept a múltkori Nők Lapja Konyhában szerepel, és már a kép alapján megindul az ember lányának nyálelválasztása. :)




Hozzávalók (4 főre)

  • 60 dkg pulykamell
  • 50 dkg spenót levél
  • 3 dl tejszín
  • 15 dkg feta sajt
  • 10 dkg reszelt trappista
  • zsemlemorzsa
  • szerecsendió

A húst apró kockákra vágjuk és kevés olajon, hirtelen megpirítjuk, majd kivesszük egy kis tálkába.
A serpenyőben maradt olajon megpároljuk a spenót leveleket, majd felöntjük a tejszínnel.
Sózzuk és egy kevés szerecsendiót szórunk bele, majd visszatesszük a pulykamellet és összeforraljuk az egészet. Levesszük a tűzről és beleforgatjuk a kockákra vágott feta sajtot.
Egy hőálló tálat, vagy tepsit alaposan kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával és ebbe átöntjük a serpenyő tartalmát. Megszórjuk a kevés reszelt trappistával, majd 190°C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép ropogós barna lesz a teteje.
Mivel szaftos dologról van szó, nálunk a rizs vagy a tészta jöhet számításba köret gyanánt, és mivel előző nap már kipipáltuk a tésztát, így a rizsre szavaztunk.
Egy tányérba kiadagoljuk a rizst és mellé tesszük a spenótos pulykát.
Egy percig sem bántam meg, hogy ezt készítettem ebédre, annyira finom volt, hogy azt hiszem ezentúl bátrabban nyúlok majd a spenót után. :)

Mindenkinek jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése