Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és gyorsan is végzünk vele. Különlegesebb íze miatt elsősorban bátraknak és ínyenceknek ajánlom. :)
Hozzávalók(3-4 főre)
- 30 dkg pulykamell
- 20 dkg póréhagyma
- 1,5 dl húsleves
- 1,5 dl tejföl
- 2 ek. citromlé
- 2 ek. olívaolaj
- szárított tárkony
- 1-2 tk. keményítő
A húst apró csíkokra vágjuk, picit sózzuk, borsozzuk és az olívaolajon megpirítjuk. Ha elkészültek, kivesszük és melegen tartjuk őket.
A póréhagymát felkarikázzuk és a hús helyére dobjuk, majd egy kicsit pároljuk. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a tárkonnyal is, majd felöntjük a húslevessel és még pár percig pároljuk.
A keményítőt alaposan elkeverjük a tejfölben, majd hozzáadjuk a pórés alaphoz, így behabarjuk a mártást. A citromlével ízesítjük, majd összeforraljuk és levesszük a tűzről.
Csak a tálalás maradt, mivel szaftos ételről van szó, nálunk csak a rizs jöhet számításba, így főtt rizst kínáltam hozzá.
A mártást kanalazhatjuk a húsra, rizsre, vagy mindkettőre. Jó volt egy kis változatosságot belecsempészni a mindennapokba, biztosan sort kerítek még rá. :)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése