2011. július 5., kedd

Pulykacsíkok tárkonyos póréhagyma mártással

A hétvégén valami újat szerettem volna kipróbálni, gondolkodtam mit is készítsek, akkor jutott eszembe ez a recept, amit már egy ideje kinéztem a No Salty-n.
Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és gyorsan is végzünk vele. Különlegesebb íze miatt elsősorban bátraknak és ínyenceknek ajánlom. :)




Hozzávalók(3-4 főre)

  • 30 dkg pulykamell
  • 20 dkg póréhagyma
  • 1,5 dl húsleves
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 ek. citromlé
  • 2 ek. olívaolaj
  • szárított tárkony
  • 1-2 tk. keményítő

A húst apró csíkokra vágjuk, picit sózzuk, borsozzuk és az olívaolajon megpirítjuk. Ha elkészültek, kivesszük és melegen tartjuk őket.
A póréhagymát felkarikázzuk és a hús helyére dobjuk, majd egy kicsit pároljuk. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a tárkonnyal is, majd felöntjük a húslevessel és még pár percig pároljuk.
A keményítőt alaposan elkeverjük a tejfölben, majd hozzáadjuk a pórés alaphoz, így behabarjuk a mártást. A citromlével ízesítjük, majd összeforraljuk és levesszük a tűzről.
Csak a tálalás maradt, mivel szaftos ételről van szó, nálunk csak a rizs jöhet számításba, így főtt rizst kínáltam hozzá.
A mártást kanalazhatjuk a húsra, rizsre, vagy mindkettőre. Jó volt egy kis változatosságot belecsempészni a mindennapokba, biztosan sort kerítek még rá. :)

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése