2011. március 1., kedd

Dobozos muffin

Az amerikai palacsintás receptben említettem ezeket a dobozos süti alapokat. Nagyon nem vagyok velük kibékülve, de hogy tudjam milyenek is, vettem egyet, hogy kipróbáljam, közben persze majd elsüllyedtem szégyenemben. :)


Hozzávalókat teljesen felesleges írnom, hiszen minden ott szerepel a doboz hátulján.
Hát kérem a képen látható dolgok voltak a dobozban. Egy nagy csomag alappor (ami nyilván a liszt, cukor, sütőpor, és ez esetben kakaópor keveréke) egy kis csomag csokireszelék (a vastagabb fajtából) és 12 db kis formácska, amiben megsüthetjük.

Plusz hozzávalók pedig a következők: tej, tojás, olaj.
Az egészet összekeverjük és robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Itt látható, hogy is néz ki a por és a csoki.
Szépen kitöltjük a formákba, hajszálpontosan 12-re elegendő.
Majd megsütjük.
Hát, az biztos, hogy nagyon egyszerű...de gondolom liszt és cukor mindenkinél van otthon, még ha sütőport kell is venni, akkor sem kerül több időbe, pénzben viszont, ez sokkal sokkal drágább. Pontosan nem tudom mennyibe került, 600-700 Ft között volt, a 12 darabra elegendő doboz. Ebből azért otthon sokkal többet tudunk kihozni. Nigella egyik receptjében írja, hogy ő mindig előre elkészíti a palacsinta alapport, amit gondosan félrerak, és amikor megkívánja, csak a tojást, tejet keveri hozzá, és sütheti is. Azt gondolom, ezt a muffinok esetében is tökéletesen lehet alkalmazni. Lisztet elkeverünk sütőporral, cukorral, és egy zárható dobozban tároljuk. S lám, már is kicseleztük ezeket a dobozos dolgokat.
Persze nem mondom, hogy nem finom, sőt, igen is fincsi volt. Mindenki eldöntheti melyik verziót szereti jobban.
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése