Sajnos igen ritkán eszünk halat, pedig ugye nagyon egészséges, így ezzel javítottuk kicsit a statisztikát. A tonhalról egyébként csak jó emlékeim vannak, gyerekkoromban többször ettem vajas kenyérrel a konzerv olajos halat, és rántva is szerettem. Kíváncsian vártuk, hogy mi fog kisülni ebből a No Salty-s receptből.
Hozzávalók(4 személyre)
- fél kg tészta
- 3 konzerv tonhal (sima, olajos lében)
- 3 ek. olíva olaj
- 3 ek. vaj
- 3 ek. liszt
- 2 dl tej
- 2 dl főzőtejszín
- 1 teáskanál szerecsendió
- só, bors
- 10-15 dkg reszelt sajt
A lángot takarékra vesszük alatta és hozzáadjuk a tonhalat, valamint egy keveset a reszelt sajtból, és felöntjük a tejszínnel. Amikor szépen átmelegedett, rottyantjuk párat, és levesszük a tűzről.
Közben leszűrjük a tésztát és hozzáadjuk a masszához, vagy fordítva (attól függ, kinek melyik lábosa nagyobb). :) Lefedjük, és 5-10 percig állni hagyjuk. Majd tányérba szedjük és a tetejét reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
Őszintén megmondom, nem hittem volna, hogy ennyire finom lesz a végeredmény. Pár perc alatt bekanalaztuk a tányérra szedett adagot. :) Anyukámnak is jutott egy kevéske kóstoló, ő is csak jókat mondott róla. Azoknak akik szeretik a halat mindenképpen ajánlom, talán egy kis változatosságot hoz a megszokott ételek közé, és egy zsúfolt hétköznap is tökéletes vacsora vagy ebéd lehet, hiszen fél óra alatt bőven elkészülünk vele, és ebbe belefért még a fényképezés is. :)
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése