A múltkori vásárlásnál eltúloztam az almák mennyiségét, és kezdtek már puhulni. Elkerülendő, hogy a kukában landoljanak kerestem valami gyors receptet. Rengeteg változata van, én találomra kiválasztottam az egyiket innen.
Hozzávalók
- 30 dkg reszelt alma
- 30 dkg liszt
- 3 tojás (én négyet tettem bele, mert túl picik voltak)
- 18 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 14 dkg vaj
- 1 cs. sütőpor
- kevés citromlé és fahéj
A tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd beletesszük a vajat, lisztet és sütőport is és alaposan kikeverjük. Majd elővesszük a reszelt almát, jól kinyomkodjuk a levét és a tésztához adjuk.
Összeforgatjuk egy falapáttal, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
Én nem terítettem szét teljesen, mert túl vékony lett volna. Majd 200°C-on 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hagyjuk kihűlni, felszeleteljük és kínáljuk.
És készen is vagyunk, mondtam, hogy egyszerű lesz. :)
Tehetünk bele még darált diót, mandulát, mogyorót, vagy lekvárokat is, kinek éppen mihez van kedve.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése