2011. március 29., kedd

Grillezett sajtos szendvics

Elkezdődött egy újabb hét, nagyon repül az idő, nemrég kezdtem el blogot írni, annak meg már 3 hónapja...
Az alábbi étel egyik nagy kedvencem, tulajdonképpen olyan, mint az összecsukós melegszendvics, de az íze mégis kicsit más, és ezt szeretem benne. :)
Amerikában előszeretettel készítenek ilyet, mindenféle feltéttel és töltelékkel, talán azért mert kb. 5 perc elkészíteni... :) Igazából nem is nevezném receptnek, de ennek ellenére úgy érzem, helye van a blogomon, mert szeretnék mindent megmutatni nektek, amiket nagyon szeretek. Hát ez a kis sajtos szendó egyike azoknak a dolgoknak.


Hozzávalók

  • toast kenyér
  • szeletelt saj
  • néhány szelet sonka
  • kevés vaj
Először egy serpenyőben megolvasztunk kb. egy evőkanálnyi vajat, majd beletesszük a kenyér szeleteket. (csak az egyik oldalukat). Aranybarnára pirítjuk mindkét oldalát, majd rátesszük a sajtokat. Lehet lapka sajtot is használni, az előbb megolvad, de én azt kevésbé szeretem.
Majd ha kezd olvadni a sajt, akkor rátesszük a sonkát, és egy falapát segítségével megfordítjuk az egészet, így a sonka kerül legalulra, és a szép kenyér szeletet fogjuk látni.
Majd az egészet visszafordítjuk, és a sonkára rátesszük a kenyér szeletet, és visszafordítjuk, hogy az is meg tudjon pirulni. (hiszen ez még teljesen fehér, és hideg) Majd tányérra szedjük és azon melegében megesszük. :) Ketchuppal, majonézzel, vagy mindkettővel díszíthetjük.
Tökéletes hétfő reggelre, vagy vacsorára.

Jó étvágyat és kellemes hetet kívánok mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése